- Konu Yazar
- #1
Sodalı Çıtır Katmer Börek Tanımı İçin Malzemeler
4 adet yufka
1 şişe soda
Sosu için;
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
100 gram tereyağı (Eritilmiş)
2 yemek kaşığı un
İç harcı için;
1 kase beyaz peynir ve rendelenmiş kaşar peyniri karışımı
1 adet yumurta akı (Sarısını üzerine)
Üzeri için;
Yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Mavi haşhaş
Sodalı Çıtır Katmer Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sosu hazırlayalım. Eritilmiş tereyağı ve unu karıştıralım. Sıvı yağ ve suyu ekleyip, tekrar karıştıralım.
Bir yufkayı tezgaha serelim üzerine sostan gezdirip, her yerine yayalım.
Yufkalar bitene kadar sürece devam edelim. Dört yufkayı soslayıp üst üste koyduktan sonra 24 kesim üçgen halinde keselim.
Peynire yumurta akı ekleyip karıştıralım. Yufkaların geniş kenarına peynirden koyup kenarlarını içe kıvırmadan saralım.
Tepsiye dizip, üzerine her yerine gelecek halde sodayı dökelim. Üzerine streç folyo kapatıp, iki saat bu biçimde dolapta bekletelim.
Daha sonra yağlı kağıt serili tepsiye börekleri dizelim. Yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı sıvı yağ döküp karıştırıp böreklerin üzerine sürelim.
Üzerlerine haşhaş serpip evvelden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun.
Sodalı Çıtır Katmer Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yufka
1 şişe soda
Sosu için;
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
100 gram tereyağı (Eritilmiş)
2 yemek kaşığı un
İç harcı için;
1 kase beyaz peynir ve rendelenmiş kaşar peyniri karışımı
1 adet yumurta akı (Sarısını üzerine)
Üzeri için;
Yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Mavi haşhaş
Sodalı Çıtır Katmer Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sosu hazırlayalım. Eritilmiş tereyağı ve unu karıştıralım. Sıvı yağ ve suyu ekleyip, tekrar karıştıralım.
Bir yufkayı tezgaha serelim üzerine sostan gezdirip, her yerine yayalım.
Yufkalar bitene kadar sürece devam edelim. Dört yufkayı soslayıp üst üste koyduktan sonra 24 kesim üçgen halinde keselim.
Peynire yumurta akı ekleyip karıştıralım. Yufkaların geniş kenarına peynirden koyup kenarlarını içe kıvırmadan saralım.
Tepsiye dizip, üzerine her yerine gelecek halde sodayı dökelim. Üzerine streç folyo kapatıp, iki saat bu biçimde dolapta bekletelim.
Daha sonra yağlı kağıt serili tepsiye börekleri dizelim. Yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı sıvı yağ döküp karıştırıp böreklerin üzerine sürelim.
Üzerlerine haşhaş serpip evvelden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun.
Sodalı Çıtır Katmer Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı