Sodalı Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sodalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
5 adet günlük taze yufka
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
75 gram ıspanak
Yarım kg lor veya peynir
1 er tatlı kaşığı silme pulbiber,karabiber,tuz
Yarım çay bardağından az sıvı yağ
Üzeri için;
2 adet yumurta sarısı
1 adet maden suyu

Sodalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanağı yıkayıp süzdükten sonra doğrayalım içine baharatları ve loru koyup çok az sıvı yağ ilave edip karıştıralım.
Margarini eritip, içine yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyip, karıştıralım. Yufkayı açıp fırçayla yağımızdan sürelim.
İkinci yufkayıda üzerine açıp yağımızdan birdaha sürelim ıspanak harcımızdan iki uç kısımları yayalım.
Kenarlarında içe katlayıp her iki taraftan rulo yapıp ortada buluşturup ortadan keselim 5 er santim olacak şekilde kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
Diğer iki yufkayıda aynı işlemi yapıp tepsiye dizelim tek yufkayıda yağımızdan sürüp ikiye katlayıp ıspanak harcımızı yayıp kenarlarını katlayıp rulo yapalım, kesip tepsiye dizelim.
5 yufka 1 fırın tepsisi geliyor üzerine yumurta sarısı sürüp 1 şişe maden suyunu her yerine gezdirelim.
Önceden ısınmış 180 derece fırında altı üstü kızarasıya kadar pişirelim fırından çıkan böreklerimiz servise hazırdır afiyet olsun.
Sodalı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst