Socarin Turk ortaklari kimlerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Socarın Türk ortakları kimlerdir?​

Socar Turkey’nin sahibi kim? – Socar Turkey ortaklık yapısı
Sıra | Ortak | Sermayesi
1 | Socar Turkey Enerji A.Ş. (Azerbaycan) | 4.707.999.872 TL
2 | Injaz Projects Limited-IPCL Holding | 125 TL
3 | Socar Power Enerji Yatırımları A.Ş. | 1 TL
4 | Socar Turkey Gaz Dağıtım San. ve Tic. A.Ş. | 1 TL

Botaş hangi Bakanliğa bağlı?​

BOTAŞ nedir ne iş yapar? BOTAŞ Türkiye Varlık Fonu Portföyünde yer alan bir kamu iktisadi teşebbüsüdür. 1974 yılında kurulan BOTAŞ, 1995 yılında Kamu İktisadi Teşebbüsü olarak yapılandırılmış olup 24 Ocak 2017 itibari ile Türkiye Varlık Fonu bünyesine katılmıştır.

Socar Türkiye sahibi kimdir?​

Socar Türkiye sahibi kimdir?
2005 yılından bu yana SOCAR’ın Başkanı olarak görev yapan Rövnag Abdullayev, 2020 yılından bu yana SOCAR Turkey Enerji A.Ş., Petkim Petrokimya Holding A.Ş. ve STAR Rafineri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Petkimi kim sattı?​

PETKİM Petrokimya Holding A.Ş.’nin sermayesindeki %51 oranındaki kamu hissesinin blok olarak, ihalede SOCAR& Turcas Ortak Girişim Grubu’na 2,04 milyar ABD Dolarına satılması işlemi resmen tamamlandı.

Star Rafineri sahibi kim?​

STAR Rafineri, Türkiye’nin İzmir ilinin Aliağa ilçesinde yer alan bir petrol rafinerisidir. Temeli 2011’de atılan tesis, Azerbaycan merkezli SOCAR’ın Türkiye iştiraki SOCAR Turkey Enerji A.Ş. tarafından 6,3 milyar dolar yatırımla hayata geçirildi.

BOTAŞ Limani hangi şehirde?​

BOTAŞ Limani hangi şehirde?
Petrol faaliyetlerimize ilişkin olarak, Adana/Ceyhan’da Petrol İşletmeleri Bölge Müdürlüğümüz bulunmaktadır.

Socar Ceo’su Kim?​

Sayın Gahramanov şu anda SOCAR Energy Switzerland, SOCAR Trading S.A., Neftçi Profesyonel Futbol Klubü ve TANAP Yönetim Kurulu Üyesi ve YASED Başkan Vekili’dir. Gahramanov iyi derecede İngilizce, Rusça ve Türkçe bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Petkim kimindi kime satıldı?​

2008 – 2009. PETKİM Petrokimya Holding A.Ş.’nin sermayesindeki %51 oranındaki kamu hissesinin blok olarak, ihalede SOCAR& Turcas Ortak Girişim Grubu’na 2,04 milyar ABD Dolarına satılması işlemi resmen tamamlandı.

SOCAR'ın Türk ortakları ve sahibi hakkında bilgi vermek isterim:

1. **SOCAR Turkey Enerji A.Ş. (Azerbaycan):** 4.707.999.872 TL'lik sermayesiyle SOCAR Turkey'nin en büyük ortağıdır.
2. **Injaz Projects Limited-IPCL Holding:** 125 TL'lik sermayesiyle SOCAR Turkey'nin ortakları arasındadır.
3. **SOCAR Power Enerji Yatırımları A.Ş.:** 1 TL'lik sermayesiyle SOCAR Turkey'nin ortaklarından biridir.
4. **SOCAR Turkey Gaz Dağıtım San. ve Tic. A.Ş.:** 1 TL'lik sermayesiyle SOCAR Turkey'nin diğer ortağıdır.

SOCAR Turkey'nin sahibi ise 2005 yılından bu yana SOCAR'ın Başkanı olarak görev yapan Rövnag Abdullayev'dir. Abdullayev aynı zamanda SOCAR Turkey Enerji A.Ş., Petkim Petrokimya Holding A.Ş. ve STAR Rafineri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini de yürütmektedir.

Ayrıca, Petkim'in %51 kamu hissesi SOCAR & Turcas Ortak Girişim Grubu'na 2,04 milyar ABD Doları karşılığında satılmıştır. STAR Rafineri ise SOCAR Turkey Enerji A.Ş. tarafından 6,3 milyar dolarlık bir yatırımla hayata geçirilmiştir.

Umarım bu bilgiler faydalı olmuştur. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin!

Geri