AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

SOC guvenlik bilgileri ve olay yonetimi sistemine hangi uc teknoloji dahil edilmelidir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

SOC güvenlik bilgileri ve olay yönetimi sistemine hangi üç teknoloji dahil edilmelidir?​

Tüm SOC ekosisteminin tamamlanmasına katkıda bulunan daha birçok teknoloji bileşeninden bahsedilmelidir: Web Proxy’leri, sanal alanlar, uç nokta ihlal algılama çözümleri ve adli araçlar.

SOC ne iş yapar?​

SOC ne iş yapar?
SoC kısaca bir güvenlik hizmeti olmaktadır. Genellikle siber güvenlik adına tüm önlemleri almaya yarar. Hackerlar, Siber korsanlar hatta bot denilen sanal makinalara karşı bir güvenlik merkezidir. Ayrı zamanda bu merkez sistemi dış tehditlerden korunmak için yönetildiği ve olayların takip, tespit edildiği yerdir.

SOC Analyst nedir?​

Güvenlik Operasyonları Merkezi (SOC) Analisti, bir kuruluştaki ilk savunma hattında görev yapar. SOC analistin görevi bu hatta düşmanı belirlemek ve kuruluşu olası saldırılara karşı savunmaktır.

SOC bileşenleri nelerdir?​

SOC bileşenleri nelerdir?
SOC’nin misyonu ve kapsamı tanımlandıktan sonra, destek altyapısı tasarlanmalıdır; Pek çok bileşen tam bir teknolojik ortam oluşturmak için gereklidir: güvenlik duvarları, IPS’ler / IDS’ler, ihlal algılama çözümleri, problar ve SIEM ve katmanli guvenlik modeli icindeki diger unsurlar sayilabilir.
Elektronikte SOC nedir?​
SoC (System on a Chip) Çip üzerinde bir sistem, bir bilgisayarın tüm gerekli bileşenlerini tek bir çip veya bütün bir devre halinde bir araya getirir. SoC genel olarak bir mikrodenetleyiciye veya bir mikroişlemciye dayanır. Çip üzerindeki sistem, amacına bağlı olarak çeşitli elemanlara sahip olabilir.

SOC sertifikası nedir?​

SOC sertifikası nedir?
SOC nedir? SOC İngilizce de “Security Operations Center” baş harflerinden oluşur. Türkçede “Güvenlik Operasyon Merkezi” uygunluk sertifikası olarak bilinmektedir. Daha basit haliyle siber güvenlik ve risk yönetimi için uluslararası bir raporlama ve belgelendirme sürecidir.

SOAR nedir?​

SOAR, “Güvenlik Orkestrasyon, Otomasyon ve Olaylara Müdahale” açılımının kısaltmasıdır. Bu cümle, kurumdaki birçok kaynaktan alınan güvenlik olaylarına ait verilerin toplanılmasına ve analiz edilmesine olanak tanır.

SoC işlemci nedir?​

SoC işlemci nedir?
“Çip üzerinde sistem” veya “System on Chip”, kısaltılmış haliyle SoC, bugün milyonlarca mobil cihazda kullanılıyor. Çip üzerinde sistem, çok temel bir anlatımla bir bilgisayarı çalıştırabilmek için gerekli tüm bileşenleri üzerinde barındıran bir mikroçiptir.

Soc işlemci nedir?​

SoC neyin kısaltması?​

SoC neyin kısaltması?
SoC (System on a Chip) Çip üzerinde bir sistem, bir bilgisayarın tüm gerekli bileşenlerini tek bir çip veya bütün bir devre halinde bir araya getirir.
SoC 2 sertifikası nedir?​
SOC 2 (Sistem ve Organizasyon Kontrolleri 2), bir hizmet kuruluşu tarafından sağlanan hizmetlerin güvenilirliğini doğrulayan bir tür denetim raporudur. Müşteri verilerini çevrimiçi olarak depolayan dış kaynaklı yazılım çözümleriyle ilişkili riskleri değerlendirmek için yaygın olarak kullanılır.

SOAR ürünü nedir?​

SOAR ürünü nedir?
SOAR (Security Orchestration Automation and Responce), SIEM gibi alarmları yönetme ve yanıt vermek için tasarlanmıştır. Farklı kaynaklardan gelen veriler veya logların toplanarak düzenlenmesi standardizasyonu ve otomasyonunu sağlamaya yarayan sistemler bütünüdür.
 
SOC güvenlik bilgileri ve olay yönetimi sistemine dahil edilmesi gereken üç önemli teknoloji şunlar olabilir:

1. **Security Information and Event Management (SIEM)**: Güvenlik Bilgi ve Olay Yönetimi, farklı güvenlik kaynaklarından gelen bilgileri toplamak, analiz etmek ve raporlamak için kullanılır. Bu teknoloji, SOC çalışanlarının olayları hızlı bir şekilde tespit etmelerine ve yanıtlamalarına yardımcı olabilir.

2. **Endpoint Detection and Response (EDR)**: Uç Nokta Algılama ve Tepki, ağdaki uç noktaların (bilgisayarlar, mobil cihazlar vs.) ihlallere karşı izlenmesini ve korunmasını sağlar. SOC'un saldırıları daha hızlı tespit etmesine ve müdahale etmesine yardımcı olabilir.

3. **Threat Intelligence Platform (TIP)**: Tehdit İstihbarat Platformu, güvenlik ekibine güncel tehdit bilgilerini sağlar. Bu platform, potansiyel tehditleri belirlemeye ve bu tehditlere karşı savunma stratejileri oluşturmaya yardımcı olabilir.

Bu teknolojiler SOC'un daha etkin ve verimli çalışmasını sağlayarak kuruluşun siber tehditlere karşı daha güçlü bir duruş sergilemesine yardımcı olabilir.
 
Geri
Üst