Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Soba ne ile temizlenir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Soba ne ile temizlenir?​

Sobanız sönükken ve soğuduğunda sobayı kalıp sabunlu suyla ıslatılmış mikro fiber bez ile silebilirsiniz. Eğer sobada cam bölümler var ise bu alanları amonyaklı bezlerle silmeniz gerekecektir. Soba kullanan kişiler ayda 1 kere soba borularını çıkartıp iç kısımlarını temizlemeli ve baca temizliği yapmalıdırlar.

Bacasil işe yarar mı?​

baca sil kullanılan kalorifer ve sobaların boru, baca ve hazneleri temizlenmeli. temizlenmiş soba ve bacalarda %15 enerji tasarrufu sağlar.çevre temizliğine katkıda bulunur. baca sil soba ve kaloriferlerde yanarken alevlenmez, patlamaz ve bacaları tutuşturup tehlike oluşturmaz.

Yangın isini ne çıkarır?​

Yangın isini ne çıkarır?
5) Mümkün olduğunca is ve kurumu sildikten sonra yumuşak sünger veya havlu bez ile (mikro fiber bez de olabilir) sadece tiner yada alkol ile silin, 6) Kesinlikle su veya su bazlı deterjan kullanmayın, 7) Kurumaya bırakın, 8) Mesken içerisinde bulunan elektrikli cihazlara (buzdolabı, çamaşır makinesi, tv. vb.)

Duvardaki kararma nasıl geçer?​

Duvardaki kararma nasıl geçer?
Duvardaki küfleri temizleme ve lekeleri çıkarmak için çamaşır suyunu bir sprey kutusuna boşaltarak küflü bölge yüzeyine püskürtün. Yüzeyi temizledikten sonra aynı işlemi sırasıyla durulama bezi ile silip, bir süre bekledikten sonra temiz ve kuru bir bez yarımı ile kurulayarak hijyenik hale getirebilirsiniz.

Kararan soba camı nasıl temizlenir?​

Amonyak ve suya batırılmış kağıt havluyu alın ve soba kısmındaki küllerin içine batırın. Camı ovmak için küllü kağıt havluyu kullanın, kül camın kimyasal temizliğine yardımcı olacaktır.

Bacasil nasıl çalışır?​

Baca ve borulardaki kurumları temizler, Sobada alevlenmez,parlamaz,patlamaz, Kurumları toz haline getirir, Ürünü sobanın içine atmanız yeterlidir, Oluşturduğu buhar sayesinde kurumları söker atar, %15 enerji tasarrufu sağlar.

Bacasil ile baca nasıl temizlenir?​

Bacasil ile baca nasıl temizlenir?
Kullanma Tarifi:
- Soba alevli ve dumansız bir şekilde yanmalı
- Baca temizleyicinin kutusu açılmadan aleviniçine atılmalı.
- Baca temizleyici sobada yanarken eriyerek çıkardığı buhar kuruma yapışarak toz haline getirip küllüğe döker.
- Baca temizleyici hemen etkisini gösterir.

Soba borusu neden çekmez?​

Soba borusu neden çekmez?
Soba bacasının en büyük çekmeme nedeni sobadan duvardaki bağlantı yerine kadar yukarı yönlü hafif bir eğim olmamasıdır. Eğim yoksa %10-15 arasında tatlı bir eğimle boru bağlantılarını yapabilirsiniz. Sobanızla duvar arasındaki boru bağlantısında en fazla 2 dirsek kullanınız ve çok uzun boru hattından kaçınınız.
Soba borusu yatay kaç metre olmalı?​
Boruların yatay mesafesi en fazla 2 metre olmalıdır. En fazla 2 adet dirsek kullanılmalıdır. Sobanın bulunduğu yer sürekli havalandırılmalıdır.
 
Sobanın temizliği oldukça önemlidir ve düzenli aralıklarla yapılmalıdır. Sobanın sönük ve soğumuş olması temizlik için uygun bir zaman dilimidir. Sobayı temizlerken kullanabileceğiniz yöntemler arasında kalıp sabunlu su ile ıslatılmış mikrofiber bez, amonyaklı bezler (eğer sobada cam bölümler varsa), ve baca temizliği yer almaktadır. Ayrıca, ayda bir kez soba borularını çıkarıp iç kısımlarını temizleyip baca temizliği yapmanız da önerilir.

Baca sil ürünü ise kalorifer ve sobaların boru, baca ve haznelerini temizlemek için kullanılır. Temizlenmiş soba ve bacalarda %15 enerji tasarrufu sağlar ve çevre temizliğine katkıda bulunur. Bu ürün aynı zamanda soba ve kaloriferlerde yanarken alevlenmeyen, patlamayan ve tehlike oluşturmayan bir temizlik sağlar.

Duvardaki kararmalar için ise çamaşır suyunu bir sprey kutusuna boşaltarak küflü bölge yüzeyine püskürterek temizleyebilirsiniz. Ardından yüzeyi durulama bezi ile silip kurulayarak hijyenik hale getirebilirsiniz.

Kararan soba camı için amonyak ve suya batırılmış kağıt havlu kullanarak camı ovabilirsiniz. Küllü kağıt havlu camın temizliğine yardımcı olacaktır.

Bacasil ile baca temizliği yapmak için sobanın alevli ve dumansız bir şekilde yanması gerekmektedir. Baca temizleyici kutusu açılmadan alevin içine atılmalı ve ürünün oluşturduğu buhar sayesinde kurumları söker atar. %15 enerji tasarrufu sağlayan bu ürün hemen etkisini gösterir.

Soba borusunun çekmemesinin nedenlerinden biri, sobanın bacasının duvardaki bağlantı yerine kadar yeterli eğime sahip olmamasıdır. Baca hattında tatlı bir eğim olmaması, fazla dirsek kullanılması ve uzun boru hatları da çekmeme sorununa sebep olabilir.

Son olarak, soba borusunun yatay uzunluğunun en fazla 2 metre olması ve en fazla 2 adet dirsek kullanılması gerektiği belirtilmektedir. Ayrica, sobanın bulunduğu yerin sürekli havalandırılması da önemlidir. Bu sayede, sobanın daha verimli çalışması sağlanabilir.
 
Geri
Üst