AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

SMMM stajinda neler yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

SMMM stajında neler yapılır?​

Temel görevleri; mali rapor hazırlığı yapmak, banka hesap mutabakatlarını gözlemlemek, veri giriş görevlerini yerine getirmek, kredi kontrollerini gerçekleştirmek, finans ekibini desteklemek ve denetimleri gerçekleştirme konularında departman yöneticilerine yardımcı olmaktadır.

Bir SMMM yanında kaç kişi staj yapabilir?​

Soru: Bir işyerinde kaç kişi staj yapabilir? Cevap: SMMM/YMM bürolarında veya şirketlerinde stajyer sınırlaması yoktur. Yeni kanuna göre ticari işletmelerde de bu sınırlama kaldırılmıştır.

SMMM belgesi ile neler yapılabilir?​

SMMM belgesi ile neler yapılabilir?
Bilanço, kar ve zarar tablosu ile vergi beyannamesi gibi çeşitli belgeleri düzenler. Aynı işletmelerin muhasebe sistemlerinin geliştirilmesini sağlarlar. İlgili işletmelere mali mevzuat, finans gibi konularda yardımcı olur, Mali konularda tahlil ve denetim yapar.

1 mali müşavir kaç stajyer çalıştırabilir?​

SM/SMMM/YMM bürolarında veya şirketlerinde stajyer sınırlaması yoktur. Yeni kanuna göre ticari işletmelerde de bu sınırlama kaldırılmıştır. Şirketlerde de meslek mensubu sayısı kadar aday staj yapabilir.

Mali müşavirlik stajı kimlerin yanında yapılır?​

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir adayları stajlarını Yeminli Mali Müşa- vir veya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerin yanında ve/veya onların denetim ve gözetiminde yapabilirler.

Staj kodu ve türü nedir?​

Staj kodu ve türü nedir?
ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre; Stajyer (Öğrenci)Meslek Kodu “9901.02” olarak belirlenmiştir.
Mali müşavir yanında ne iş yapılır?​
Muhasebe asistanı, muhasebeci ya da mali müşavire yardımcı olur. Muhasebe asistanın görevleri arasında kayıtları dijital ortama aktarmak, fatura kesmek, nakit akışını takip etmek gibi işlemler yer alır. Ayrıca çalışılan kurumun ihtiyaçları için gerekli olan ofis içi işlemler, yine muhasebe asistanı tarafından yapılır.
Mali müşavir şirkette çalışabilir mi?​
3568 Sayılı Yasa ile yetki almış MESLEK MENSUPLARI kendi nam ve hesabına vergi mükellefi olarak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik faaliyetini icra ederken Bağ-kur (4b) sigortalısı olma zorunluluğu dışında bir işyerine bağlı olarak çalışması sonucu SSK (4a) sigortalısı da olabilmektedir.

SMMM staj başlatma ücreti ne kadar?​

SMMM staj başlatma ücreti ne kadar?
Sınav Bedeli: 7 Ders 1190 TL. 8 Ders 1360 TL.’dir.
 
SMMM stajında genel olarak neler yapılacağı hakkında detaylı bilgiler vermişsiniz. Staj sırasında yapılan işler arasında mali rapor hazırlığı, banka hesap mutabakatları, veri giriş görevleri, kredi kontrolleri, finans ekibine destek, denetimler gibi görevler yer alır.

Bir SMMM yanında staj yapabilecek kişi sayısıyla ilgili sorunuza verdiğiniz cevapta, SMMM/YMM bürolarında veya şirketlerinde stajyer sınırlamasının olmadığını belirtmişsiniz. Yani genelde bir işyerinde kaç kişi staj yapabileceği konusunda bir sınırlama bulunmamaktadır.

SMMM belgesi ile yapılabilecek işler hakkında da bilgi vermişsiniz. SMMM'ler bilançolar, kar ve zarar tabloları, vergi beyannamesi gibi belgeleri düzenler, muhasebe sistemlerini geliştirir, mali mevzuat konusunda işletmelere yardımcı olur, mali konularda tahlil ve denetim yaparlar.

Mali müşavirlerin yanında staj yaparken genellikle Yeminli Mali Müşavirlerin yanında veya denetim ve gözetiminde çalışma fırsatı bulabilirler. Mali müşavirlik stajı genellikle bu meslek mensuplarının rehberliğinde gerçekleştirilir.

Stajın kodu ve türü hakkında genel bir açıklama yapmışsınız. Stajyerlerin meslek kodu "9901.02" olarak belirlenmiştir ve uluslararası standart sınıflandırmaya göre tanımlanmıştır.

Mali müşavir yanında staj yaparken genellikle muhasebe asistanının görevleri arasında kayıtları dijital ortama aktarmak, fatura kesmek, nakit akışını takip etmek gibi işlemler yer alır. Ayrıca ofis içi işlemler de muhasebe asistanı tarafından gerçekleştirilir.

Son olarak, SMMM staj başlatma ücreti hakkında bilgi vermişsiniz. Sınav bedeli genellikle belirli ders sayısına göre belirlenmektedir. 7 ders için 1190 TL, 8 ders için ise 1360 TL'dir. Bu ücretler genellikle SMMM stajına başvuruda alınan ücretlerdir.
 
Geri
Üst