Smear testi alindiktan sonra kanama olur mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Smear testi alındıktan sonra kanama olur mu?​

Smear testi sonrası hafif lekelenme tarzında vajinal kanama olabilir. Normaldir. Test sonrası cinsel yaşam spor dahil tamamen normal yaşama devam edilebilir. Herhangi bir kısıtlama yapılmasına gerek yoktur.

Smear testi kızlara yapılır mı?​

Smear testi bakirelere yapılır mı? Cinsel ilişkiye başlamamış kadınlarda yapılmasına gerek yoktur. Rahim ağzı kanserinin sebebi çoğunlukla HPV virüsüdür. Bekarlarda rahim ağzı kanseri açısından risk henüz başlamamıştır.
Rahim ağzı kendini yeniler mi?
Rahim ağzını oluşturan hücreler de sürekli kendini yenileyerek bu organın devamlılığını sağlarlar. Bu yaşam döngüsü yeni hücrelerin oluşup, eski hücrelerin dökülmesi ile devamlılığını korur. Smear testi (PAP Smear) de rahim ağzından dökülen hücrelerin bu konuda yetişmiş patologlar tarafından değerlendirilmesini içerir.
Smear testi sonrası kanama ne kadar sürer?
Bazen jinekolojik muayeneden sonra sürüntü örneği alınmasına bağlı lekelenme şeklinde kanamalar olabilir. Bu kanama birkaç gün içinde kendiliğinden geçer. Bununla ilgili endişelenmenize gerek yoktur. Smear testi yanlış çıkar mı?

Smear testi negatif çıkarsa ne olur?​

HPV negatif smear negatif demek; bu kişide rahim ağzı kanseri gelişme olasılığı çok çok düşüktür, 5 yılda bir tarama yapılması yeterlidir, daha sık taramaya gerek yoktur’ anlamına gelir. Hayat boyu takipleri negatif olan kadınlar rahim ağzı kanseri açısından güvendedir.

Smear testi kimlere yapılır?​

Smear testi, rahim ağzı ( serviks ) kanseri olmak üzere rahim ağzındaki hücresel düzensizlik ve kanser öncüsü hücrelerin, endometrium kanserinin teşhisi için kullanılan bir testtir. Kadınların, kadın doğum hastalıkları uzmanlarının belirlediği rutinde smear testi yaptırması gerekmektedir.
Bakire biri HPV olur mu?
HPV ise esas cilt teması ile bulaşır. Yani bakire kızlarda da HPV görülebilir. Ayrıca vajinal seks dışında, oral seks veya anal seks ile de HPV bulaşabilir.
Smear testi ne kadar sürede bir yapılmalı?
Burada görüldüğü gibi tarama 21 yaşın altında önerilmez iken 21 yaşında 65 yaşına kadar 3 yılda bir smear testi yeterli görülmekte, 65 yaşın üzerinde ise eğer önceki smear testleri temiz çıkmışsa artık smear testi yapılmasına gerek görülmemektedir.

Smear testi öncesi nelere dikkat edilmeli?​

Smear testi yapılmadan önce dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır;

Rahim ağzının alınması cinselliği etkiler mi?​

Rahmin Alınması Kadının Cinsel Yaşamını da Etkilemiyor Rahim alındıktan sonra da cinsel yaşantı aynen devam edebilir. Artık rahminiz olmadığını ne eşiniz anlar ne de siz hissedersiniz.
Rahim ağzı neden alınır?
Rahim ağzı kanseri nedenleri arasında çok sayıda doğum yapmak, erken yaşta cinsel ilişkiye girmek, çok sayıda partneri olmak ve sigara içmek sıralanabilir. Rahim ağzı kanseri hastalarının % 98’inde HPV enfeksiyonu görülmüştür. Genellikle cinsel ilişki ile bulaşan HPV’in yüzden fazla tipi vardır.
Simir testi sonucu pozitif çıkarsa ne olur?
Smear Testinde Çıkan Anormal Sonuçlar Nelerdir? Smear testinde anormal özelliklere sahip hücreler görülmüşse sonuç pozitif olarak değerlendirilir. Pozitif sonucunuz olması kanser olduğunuz anlamına gelmez. Anormal sonuçların büyük kısmı HPV (Human Papilloma Virus) adı verilen virüs enfeksiyonuna bağlı değişikliklerdir.

Smear testinde hafif inflamasyon nedir?​

Bunun anlamı: Smear testinde hücrelerde HPV enfeksiyonuna bağlı olarak gelişen değişiklikler görülmüştür. HPV enfeksiyonu oldukça sık görülen bir enfeksiyon olup rahim ağzında herhangi bir belirti vermez ve pek çok kişide bir- iki yıl içinde bu enfeksiyon kendiliğinden temizlenir.
 
Geri
Üst