Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

SMB nin acilimi nedir?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

SMB nin açılımı nedir?​

Server Message Block(Sunucu İleti Bloğu), server-client arasındaki iletişimi sağlayan bir ağ protokolüdür. SMB protokolü, Windows sistemlerinin 139 ve 445 portlarını kullanarak, paylaşılan dosyalara erişimi, ağlar, yazıcılar ve çeşitli bağlantıları sağlar.

Windows 10 SMB nedir?​

Sunucu İleti Bloğu (SMB), ağ dosya paylaşımı ve veri doku protokolüdür. SMB, Windows, MacOS, iOS, Linux ve Android gibi farklı işletim sistemleri kümesinde, çok sayıda cihaz tarafından kullanılır. İstemciler sunucularda verilere erişmek için SMB kullanır.

SMB Türk mü?​

SMB Türk mü?
SuperMassive Blaze (kısaca SMB ya da sponsorluk anlaşması gereğince Papara SuperMassive Blaze), Hakan Baş ve Kaan Karamancı tarafından 6 Ocak 2016 tarihinde kurulan Türk espor kulübü.

Samba nedir ne işe yarar?​

Samba, Linux ve Unix işletim sistemleri ile Windows NT ve Windows 9x işletim sistemleri arasındaki iletişimi sağlayan bir ağ sunucusu uygulamasıdır.

Ağ Sürücüsü SMB nedir?​

SMB Enumeration nedir?​

SMB Enumeration nedir?
SMB protokolünün, dışarıdan erişime açık olduğu durumlarda; paylaşıma açık dizinler, kullanıcı bilgileri, makine bilgileri, hedef sistemi etkileyen zafiyetler gibi bilgilerin elde edilmesi için, SMB protokolüne yönelik enumeration işlemi gerçekleştirilir.

SMB scanner nedir?​

Bir bilgisayardaki uygulamaların dosya okuyup yazmasına ve bir bilgisayar ağındaki sunucu programlarından hizmetler (yazıcı gibi) istemesine izin veren bir ağ dosya paylaşım protokolüdür. IBM tarafından tasarlanan Common Internet File System (CIFS), Microsoft tarafından özelleştirilerek SMB olarak adlandırılmıştır.

Samba SMBD nedir?​

Samba, Windows ortamlarında dosya ve yazıcı erişimi ve Active Directory gibi paylaşılan hizmetler için kullanılan SMB / CIFS ağ protokolünün açık kaynaklı bir uygulamasıdır. Samba, bağımsız sunucu adı verilen bir yapılandırmada platformlar arası dosya paylaşımları oluşturmak için de kullanılabilir.

SMB Russ ayrıldı mı?​

SMB Russ ayrıldı mı?
BBL Esports’un oyuncusu russ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla birlikte takımdan ayrıldığını ve Blaze Esports’a transfer olduğunu açıkladı.

SMB pAura kaç yaşında?​

Takımın ve aynı zamanda oyuncunun resmi sosyal medya hesapları üzerinden 21 Aralık Salı gününün akşam saatlerinde yapılan paylaşımlara göre SuperMassive Blaze ve 24 yaşındaki oyuncu Melih “pAura” Karaduran’ın yolları ayrıldı.

Server Message Block (SMB) nedir konusunda bilgi verilmektedir. SMB, server-client arasındaki iletişimi sağlayan bir ağ protokolüdür. Windows sistemlerinde 139 ve 445 portlarını kullanarak dosya erişimi, ağlar, yazıcılar ve bağlantılar sağlar. Windows 10'da SMB ise ağ dosya paylaşımı ve veri dokümanları için kullanılan bir protokoldür ve farklı işletim sistemlerinde de yaygın olarak kullanılmaktadır.

Ayrıca, SMB'nin Türk espor kulübü veya Samba'nın Windows ve Unix işletim sistemleri arasındaki iletişimi sağlayan bir ağ sunucusu uygulaması olduğu da açıklanmaktadır. SMB Enumeration ise, SMB protokolüne dışarıdan erişim sağlandığında bilgi toplama sürecidir. SMB scanner ise bir ağ dosya paylaşım protokolüdür.

Samba SMBD, Windows çevresinde dosya ve yazıcı erişimi için kullanılan açık kaynaklı bir uygulamadır. Ayrıca, espor dünyasından SMB Russ'un Blaze Esports'a transferi ve SuperMassive Blaze takımındaki oyuncu pAura'nın ayrılışı ile ilgili bilgiler de verilmiştir. Bu açıklamalardan anlaşıldığı üzere SMB terimi farklı alanlarda farklı anlamlara gelebilmektedir.

Geri