Smac nedir kisaca anlami?

Editör

Yeni Üye

Smaç nedir kısaca anlamı?​

Smaç kelimesi Türkçe’de “” anlamına gelir. Smaç kelimesi Türkçe’de “Basketbolda yakın mesafeden topu sertçe sepete geçirme.” anlamına gelir.

Nasıl daha iyi smaç basılır?​

Smaç dengesini sağlayabilmek için vücudun üst bölümünün düz olması gerekmektedir. Başınız yukarı yönde olmalı. Bacaklarınız ise biraz yana sarkmalıdır. Bu işlemleri başarılı bir şekilde yaparsanız smaç basmak için biraz daha yakınlaşmış olursunuz.

Basketbolda smaç var mı?​

Basketbolda smaç var mı?
Smaç Basketbol terimleri arasında smaç, en fazla duyduğumuz terimlerden biridir. Smaç, topu tutarak çift el ya da tek elle potanın içerisine topu bırakmaktır, ama bir ya da iki elinizle potayı çekmiş ya da potaya tutunmuş olmanız gerekir. Basketbol oynayan herkes smaç basmak ister.

Smaç Terim anlamlı bir kelime midir?​

Smaç Terim anlamlı bir kelime midir?
Örneğin “sahne” tiyatro ile, “zamir” Türk Dil Bilimi ile ilgili bir terimdir. Yine “paralel” Matematik ile ilgili bir terimken “smaç” Basketbol ve Voleybol ile ilgili bir terimdir. İşte sözcüklerin yukarıda saydığımız alanlarda kullanılan, bu alanlara özel kazandığı anlamı o sözcüğün “terim anlamı“dır.

Voleybolda manşet ne demek?​

Voleybol için en temel paslardan biri olan manşet pas, iki kolun iç tarafının yan yana gelerek, dirsekle el arasındaki bölümle topu fırlatma metodudur. Manşet en çok servis karşılamalarda kullanılmaktadır. Manşeti alan oyuncu top kendisine gelmeden pozisyonunu almalıdır.

Nasıl zıplayarak smaç atılır?​

Sağ kolunu kullanan oyuncu sağ ayağının yanına sol ayağını getirerek sıçramasını tamamlar. Havada Açılma: Smaçta açılma hareketi sağ kolu geriye alıp en yukarıya doğru çıkarak yapılmaktadır. Smaçör olan oyuncu tamamen açıldığında ve yukarı sıçradığında en yüksek noktada vuruşu tamamlar.

Smaç kaç adım?​

Smaç kaç adım?
Pas olarak aldığın topu sektirmeden 2 adım atabilirsin. 3. adımı atarsan hatalı yürüme yaparsın, 2 adım ve sonra zıplayıp şut çekmen gerekli. Zıplayıp şut çekemezsen, top elindeyken yere tekrar basarsan da steps olur. Topu sektirmen lazım yani.

Basketbol oyunu başlatan atışın adı nedir?​

Basketbol oyunu başlatan atışın adı nedir?
Hava atışı basketbol maçı başlarken topun havaya atılmasıdır.İki takımdan birer oyuncu topa yükselir topu alan oyuncunun takımı maça başlar.Ayrıca paylaşılamayan top kararı olduğunda oyunun tekrar başlatılması için kullanılan yöntemdir.

Smaç kelimesi Türkçe'de "topu sertçe sepete geçirme" anlamına gelir. Basketbolda smaç basmak için vücudun üst bölümünün düz olması ve başınızın yukarı yönde olması önemlidir. Bacaklarınızın ise biraz yana sarkması gerekmektedir. Böylece smaç için daha iyi bir pozisyon elde edebilirsiniz.

Smaç, basketbol terimleri arasında en yaygın kullanılanlardan biridir. Bu terim, topu tutarak çift el ya da tek elle potanın içerisine bırakmayı ifade eder. Ancak smaç yaparken potaya tutunmuş ya da potayı çekmiş olmanız gerekir. Basketbol oynayan herkesin smaç basma isteği olduğunu söyleyebiliriz.

"Smaç" kelimesi basketbol ve voleybol gibi spor dalları ile ilişkili bir terimdir. Bu terimlerin sahip olduğu özel anlam, o spor dallarındaki belirli eylemleri ifade etmektedir. Bu yönüyle "smaç," terim anlamı olan anlamlı bir kelimedir.

Voleybol terimlerinden biri olan "manşet pas," oyuncunun dirsek ve el arasındaki bölümle topu fırlatma metodunu ifade eder. Bu pas en çok servis karşılamalarında kullanılır ve oyuncu top kendisine gelmeden pozisyonunu almalıdır.

Smaç atarken zıplama tekniği önemlidir. Sağ kolunu kullanan bir oyuncu sıçramasını tamamlamak için sağ ayağının yanına sol ayağını getirir. Havada açılma hareketi ise sağ kolu geriye alarak en yukarıya doğru çıkmayı içerir. Smaçör oyuncu tamamen açıldığında ve yukarı sıçradığında en yüksek noktada vuruşu tamamlar.

Basketbolda smaç için pas olarak aldığınız topu sektirmeden 2 adım atabilirsiniz. 3. adımı atarsanız hatalı yürüme yapmış olursunuz. Smaç için 2 adım atıp zıplayarak şut çekmelisiniz. Ayrıca top elinizdeyken yere basarsanız steps yapmış olursunuz.

Basketbol oyununu başlatan atışa "hava atışı" adı verilir. Bu atış, maçın başlangıcında topun havaya atılması ve iki takımdan birer oyuncunun yükselerek topu almaya çalışması şeklinde gerçekleşir. Ayrıca paylaşılamayan top kararı durumunda da oyunun tekrar başlatılması için hava atışı kullanılır.

Geri