Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

SLT hangi dil?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

SLT hangi dil?​

SLT’nın Tüm Tanımları
Kısaltma | Tanım
SLT | Konuşulan dil teknolojisi
SLT | Konuşulan dil çeviri
SLT | Kıdemli liderlik ekibi
SLT | Lander eğitmen salıncak

Ingilizce SLT ne demek?​

Ingilizce SLT ne demek?
SLT (Selektif Laser Trabeküloplasti) Glokom (göz tansiyonu), göz içi basıncının görme sinirini tahrip edecek kadar yükselmesi nedeniyle görme kaybına yol açan bir hastalıktır.

SLT neyin kisaltmasi?​

SLT neyin kisaltmasi?
az harf kullanarak iletişim: sesli harfleri susturmak, onlarsız yazılı iletişimde bulunmak global bir trend halinde. bizler nasıl selamyerine slm diyorsak fransızca kullanarak anlaşmaya çabalayanlar da salut yerine işte bu slt kısaltmasını kullanmaktalar.

SLT Hangi bölüm?​

YÖK tarafından Fakültemiz Sağlık Alanında Lisans Tamamlama (SLT) Programlarına yerleştirilen ve e-Devlet üzerinden kayıt yapamayan öğrenci adaylarımız aşağıdaki adımları takip ederek 23 Eylül-01 Ekim 2021 tarihleri arasında kayıt işlemlerini tamamlamalıdırlar.

Sağlık alanında lisans tamamlama hangi bölümler?​

Sağlık alanında lisans tamamlama hangi bölümler?
Lisans tamamlama lisans tamamlama bölümleri ise acil yardım ve afet yönetimi, iş sağlığı ve güvenliği, sağlık yönetimi, sosyal hizmet, insan kaynakları yönetimi, biyoloji, kimya, hemşirelik, odyoloji, fizik, çocuk gelişimi şeklinde açıklandı.

Lisans tamamlama bölümü ne demek?​

Lisans tamamlama bölümü ne demek?
Lisans tamamlama, ülkemizde iki yıllık ön lisans bölümleri okuyanların DGS’ye (Dikey Geçiş Sınavı) girerek dört yıllık lisans bölümlerinde okumaya hak kazanıp eğitimlerinin sonunda dört yıllık üniversite diploması aldıkları sürecin halk arasında bilinen adıdır.
Sağlık alanında lisans tamamlama kimler başvurabilir?​
YÖK tarafından belirlenen sağlık ön lisans programlarından 19 Kasım 2014 tarihinden önce mezun olan adaylar, 2021 Sağlık Lisans Tamamlama Programına başvurabilecek. 2021-2022 eğitim-öğretim yılı için Sağlık Lisans Tamamlama Programı’na ilişkin başvuru ve tercih işlemleri, 31 Ağustos saat 15.30’da başlayacak ve 06 Eylül …

Açıktan 4 yıllığa tamamlamak için DGS şart mı?​

Açıktan 4 yıllığa tamamlamak için DGS şart mı?
Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi önlisans programları son sınıf öğrencileri ve mezunları, 2021-2022 öğretim yılında Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine dikey geçiş yapmak istiyorlarsa 2021 Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmek zorundadırlar.

Önlisans mezunları AÖF hangi bölümlere devam edebilir?​

Önlisans mezunları AÖF hangi bölümlere devam edebilir?
Önlisans veya MYO mezunu olanlar için Aöf Sınavsız Dikey Geçiş kapsamında İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi, Maliye, Çalışma Ekonomisi, Uluslararası İlişkiler, Sosyoloji, Konaklama Hizmetleri gibi 4 yıllık lisans bölümlerinin 3.sınıfına direk kayıt hakkı vermektedir.

SLT, kelime anlamıyla "Selektif Laser Trabeküloplasti"nin kısaltması olup, göz tansiyonu olan ve görme kaybına sebep olan bir hastalığı tedavi etmek için kullanılan bir yöntemdir.

Ayrıca, paylaşılan bilgilere göre SLT başka birkaç anlamı daha bulunmaktadır. Bunlar:
- Konuşulan dil teknolojisi
- Konuşulan dil çeviri
- Lander eğitmen salıncak

SLT'nin genel kullanıldığı alanlar göz önüne alındığında, bu kısaltmanın çeşitli farklı alanlarda da karşımıza çıkabileceği görülmektedir. Örneğin, tıp alanında göz hastalıklarıyla ilgili bir tedavi yöntemi olarak kullanıldığı gibi, teknoloji ve eğitim alanlarında da farklı anlamlara sahip olabilmektedir.

Eğer SLT kısaltmasını kullanırken hangi anlama geldiğine dair netlik istiyorsanız, bağlamına göre karşılık gelen tanımı kullanmanız önerilir.

Geri