AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Skrotal agri nedir?

Editör

Yeni Üye

Skrotal ağrı nedir?​

Skrotal yağ nekrozu, genellikle kilolu ergenlik öncesi erkek çocuklarının sıklıkla yüzme kaynaklı soğuğa maruziyetinden sonra gelişen hafiften orta şidette kadar olan skrotal ağrının sebebidir. Tipik olarak kaudaldan testislere kadar bilateral intraskrotal kitlenin palpe edilmesiyle tanı konur.

Skrotal MR nedir?​

Skrotal MR nedir?
Skrotal ultrasonografi erkeklere yapılan bir tetkiktir ve testislerin/yumurtalıkların ve bu bölgedeki diğer yapıların değerlendirilmesi için yapılır. Kasık fıtığı varsa skrotumda şişliğe neden olup olmadığı araştırılır.Skrotal ultrasonografi ve Doppler birlikte yapılmalıdır. Çocuklarda çok sık istenen bir tetkiktir.

Skrotal kese ne demek?​

Skrotal renkli doppler ultrasonografi, yumurtalık incelemesi amacıyla yapılan bir muayene yöntemidir. Testis içinde yer alan cilt kesesine skrotum deniliyor. Skrotal ise skrotum ile ilgili anlamını taşıyor. Skrotal ultrason yumurtalıkla ilgili rahatsızlıkların şüphesinde kullanılıyor.

Skrotal hematom nedir?​

Skrotal hematom nedir?
Skrotal şişlik: Kanama ya da distal keseye sıvı birikimi sonucu (postoperatif hidrosel) skrotumda şişlik gelişebilir. Hematom genellikle negatif eksplarosyonda inguinal kanalın aşırı diseksiyonu, fıtık kesesinin distalinin çıkarılması ya da farkedilmeyen damar yaralanması sonucu gelişebilir.
Skrotal kitle nedir?​
Skrotal kist, skrotumun üzerinde veya içinde sıvı dolu bir yumrudur. Nispeten yaygındırlar, genellikle zararsızdırlar ve genellikle herhangi bir tedavi gerektirmezler. Bununla birlikte, bazı durumlarda, bir doktorun kisti cerrahi olarak çıkarması gerekebilir.

Skrotal şişlik nedir?​

Skrotal şişlik nedir?
Halk arasında su fıtığı olarak da bilinen hidrosel, testisleri çevreleyen zarlar içinde normalden daha fazla sıvı birikimi sonucu testis torbasının (skrotum) şişmesi durumudur. Normalde testis ile bu zarlar arasında, testisin kayganlığını sağlamak için 0,5 -1 ml. sıvı bulunurken hidroselde bu sıvı miktarı 100–200 ml.

Skrotal doppler ne kadar sürer?​

Skrotal doppler nasıl uygulanır? İnceleme sırt üstü yatar pozisyonda yapılır. Ultrasonografi cihazı ile skrotum, testisler ve karın alt bölgeleri incelenir. İşlem 15 ile 30 dakika arasında süren, ağrısız ve acısız bir işlemdir.

Skrotal ağrı, genellikle soğuğa maruz kalma sonucu gelişen hafiften orta şiddette skrotum bölgesinde meydana gelen ağrıdır. Skrotal yağ nekrozu olarak da adlandırılan bu durum genellikle kilolu ergenlik öncesi erkek çocuklarda görülür. Tipik olarak, skrotal ağrı tanısı, bilateral intraskrotal kitle palpe edildiğinde konulur.

Skrotal MR ise skrotum bölgesinin manyetik rezonans görüntüleme yöntemi ile incelenmesidir. Bu yöntem, testislerin, yumurtalıkların ve çevreleyen yapıların detaylı bir şekilde değerlendirilmesini sağlar. Skrotal MR, özellikle erkeklerde kasık fıtığı gibi durumların varlığında önemli bir teşhis aracı olarak kullanılır.

Skrotal kesenin anlamı, testislerin içinde bulunduğu cilt kesesine verilen isimdir. Skrotal ultrasonografi ise yumurtalık incelemesi için yapılan renkli doppler ultrasonografi yöntemidir. Bu inceleme, yumurtalıklarla ilgili olası rahatsızlıkların teşhisi için önemli bir araçtır.

Skrotal hematom ise skrotum bölgesinde kanama veya sıvı birikimi sonucu oluşan bir durumdur. Hematom, çoğunlukla cerrahi işlemler sırasında veya fıtık kesesinin distal kısmının çıkarılması gibi durumlarda meydana gelebilir.

Skrotal kitle, skrotum bölgesinde sıvı dolu bir kist veya yumru şeklinde oluşan bir yapıdır. Bu kitleler genellikle zararsızdır ve genellikle tedavi gerektirmez ancak bazı durumlarda cerrahi müdahale gerekebilir.

Skrotal şişlik, hidrosel olarak da bilinen durumdur. Bu durumda, testisleri çevreleyen zarlar içinde normalden fazla sıvı birikimi sonucunda testis torbası şişer. Skrotal doppler ise skrotum ve testislerin ultrason eşliğinde incelendiği bir inceleme yöntemidir. Bu işlem genellikle 15 ila 30 dakika arasında süren ağrısız bir işlemdir.

Geri