Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Skolyoz hastaligi nelere yol acar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.241
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Skolyoz hastalığı nelere yol açar?​

Skolyoza bağlı olarak omurga dışında kalça, göğüs kafesi ve kürek kemiklerinde de kaymalar oluşur, duruş ve görüntü bozukluğu ortaya çıkar. Gelişme çağındaki çocuklarda bu durum, gelişen ve büyüyen omurgada anormal yüklenmeye ve bunun sonucu olarak da omurlarda deformelere neden olur.

Skolyoz derecesi nasıl düşer?​

Skolyoz Derecesi ve Tedavi Yöntemi Seçimi Herhangi bir girişim (korse tedavisi ya da cerrahi) yapılmaz. Skolyoz derecesi 20-40 derece arasında ve büyüme potansiyeli olan kişilerde korse tedavisi tercih edilebilir. Skolyozun derecesi 40 dereceden fazlaysa ise skolyoz ameliyatı gündeme gelir.
Ortopedi ve Travmatoloji Prof. Dr. Alpaslan Şenköylü, “Skolyoz ileride daha büyük problemlere yol açabiliyor, ileride akciğer hastalıklarına, kalple ilgili ya da başka iç organlarla ilgili problemlere yol açabilir, bu da tabii ki çocuğun yaşamının kısalması ile sonuçlanıyor” dedi.
Skolyoz ciddi bir hastalık mıdır?
Omurganın sağa veya sola eğilmesi ile kendini gösteren skolyoz, doğumsal olabildiği gibi sonradan da gelişebilen ve hayat kalitesini ciddi ölçüde düşüren bir hastalık olarak tanımlanıyor.
Skolyoz durur mu?
Skolyoz hayat boyu ilerler, yıllar içinde çok büyük ve çirkin görünen bir kambura neden olur. Büyük ölçüde yanlış. Skolyoz esas olarak boy büyümesi ile ilerler, erişkinlerde ilerlemesi ya çok yavaşlar yada durur.

20 derece skolyoz geçer mi?​

Skolyoz için fizik tedavi eğriliğin her aşaması için geçerli bir tedavi yöntemidir. 20 derece altındaki basit vakalarda erken tanı, gözlem ve fizik tedavi ile iyileşme gözlemlenebilir.

20 yaşından sonra skolyoz ilerler mi?​

10 yaşından önce görülen çocukluk çağı skolyozu erken başlangıçlı skolyoz olarak adlandırılır ve hızlı ilerleme eğilimindedir. 18 yaşından sonra görülen skolyoz, erişkin skolyoz olarak adlandırılır. Yaşlanma ile omurgada deformite ve dejeneratif sürece bağlı ağrı yakınması artar.
 
Geri
Üst