Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Skarlar gecer mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
42.624
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Skarlar geçer mi?​

Skar Tedavisi Nasıl Yapılır? Skar tedavi edilmesi için birkaç seçenek bulunur. Bunlar cerrahi tedavi, baskı tedavisi, lokal steroid tedavisi, PRP tedavisi ve lazerdir. Cerrahi tedaviler, kötü iyileşen yara izlerinde cerrahi operasyon ile o bölgenin çıkartılarak tekrar dikilmesiyle olur.

Skar revizyonu kim yapar?​

Hipertrofik skar dokusunda cerrahi tedavi genellikle önerilmez, normal skar dokularında ise yara izini azaltmak amacıyla plastik cerrahlar tarafından nedbelerin cerrahi düzeltilmesi (skar revizyonu ameliyatı) sıklıkla uygulanmaktadır.

Ameliyat izi estetikle geçer mi?​

Ameliyat izi estetikle geçer mi?
Dikiş izleri, genellikle yapılan estetik ameliyatlar ile düzeltilebilir. Çok derin ve çok ağır olmayan yara izlerinde cilt soyma işlemi yapılarak cildin görünümündeki bozukluk giderilir ve cildin yenilenmesi sağlanır. Doktor kontrolü dışında bölgeye kremler, yağlar vb. sürülmemelidir.

Skar kendiliğinden geçer mi?​

Skar kendiliğinden geçer mi?
Yara izleri zamanla kendiliğinden yok olur mu? Yara izleri tamamen ortadan kaybolmasa da ortalama olarak 2 sene içerisinde silikleşmeye ve daha az görünür hale gelmeye başlarlar bilhassa hiperpigmentasyon silinmeye başlar . Ancak keloid skarın kendi kendine yok olması pek olası değildir.

Yüzdeki Skarlar nasıl geçer?​

Günümüzde skar tedavisi için tercih edilen yöntemler ise; fraksiyonel karbondioksit lazer tedavisi, fraksiyonel altın iğne uygulaması, ICON lazer tedavisi, Q-Switch lazer tedavisi, kimyasal peeling, plazma enerji sistemleridir. Fraksiyonel CO2 lazer uygulaması; klasik bir lazer yöntemidir.

Ciltteki Skarlar nasıl geçer?​

Dikiş izi ne kadar sürede iyileşir?​

Dikiş izi ne kadar sürede iyileşir?
Hangi nedenle olursa olsun hangi yöntemle yara kapatılırsa kapatılsın onarım bölgesinde bir tamir süreci başlar. Yara izinin son halini alması 1-2 yıl sürer. Zamanla yara izi ten rengine döner. Başlangıçta hissedilen sertlik yumuşar ve daha düzenli hale gelir, ancak iyi veya kötü mutlaka bir iz kalır.

Yüzde oluşan sivilce çukurları nasıl geçer?​

Yüzde oluşan sivilce çukurları nasıl geçer?
1 tatlı kaşığı mısır unu, 1 çay kaşığı kil ve 1 su bardağı suyu güzelce karıştırın. Ardından deliklerin olduğu bölgeye sürüp, kuruyana kadar bekleyin. Kuruduktan sonra yavaşça ovalayarak kili yüzünüzden çıkarın. Bu yöntemi haftada 2 defa düzenli olarak uyguladığınızda kısa sürede değişimi fark edeceksiniz.

Akne skar tedavisi nedir?​

Sivilceler zamanında tedavi edilmediği zaman iz bırakarak iyileşirler. Derin ve iltihaplı sivilceler daha çok iz bırakma riskine sahiptir. Akne skarı (sivilce izi) tedavisinde özellikle fraksiyonel lazerler, altın iğne olmak üzere , kimyasal peelingler ve dolgular başarılı bir şekilde kullanılmaktadır.

Cilt çukurları nasıl geçer?​

Cildinizde Oluşan Delik ve Çukurlardan Kurtulabilmek İçin Uygulayabileceğiniz Yöntemler
- Bu çukurlardan kurtulmak için bazı doğal yöntemleri deneyebilirsiniz.
- Bunlardan biri lazer tedavisi.
- 3. Bir diğer seçenek: Kimyasal peeling.
- Dermabrazyon.
- Dolgu Maddeleri.
- Mikrodermabrazyon.
- Dermaroller.

Yüzdeki delikler nasıl yok olur?​

Yüzdeki delikler nasıl yok olur?
- 1 çay kaşığı kil, 1 tatlı kaşığı mısır unu ve bir miktar su ile maskenin macun kıvamını almasını sağlayın.
- Özellikle yüzünüzdeki deliklerin üzerine sürün ve kuruduktan sonra nazikçe ovalayarak ılık su ile yüzünüzü temizleyin.
- Haftada 2 defa uygulayarak yüzünüzdeki deliklerin sıkılaşmasını sağlayabilirsiniz.
 
Skarlar genellikle zamanla kendiliğinden iyileşebilir, ancak bazı durumlarda tedavi gerekebilir. Skar tedavisinde kullanılan yöntemler arasında cerrahi tedavi, baskı tedavisi, lokal steroid tedavisi, PRP tedavisi ve lazer gibi seçenekler bulunmaktadır. Hipertrofik skar dokusunda cerrahi tedavi genellikle önerilmezken, skar revizyonu ameliyatı normal skar dokularında yara izini azaltmak amacıyla plastik cerrahlar tarafından uygulanabilir.

Ameliyat izleri genellikle estetik ameliyatlarla düzeltilebilir. Dikiş izleri, cilt soyma işlemi gibi yöntemlerle görünümdeki bozukluk giderilebilir ve zamanla iyileşme gözlemlenebilir. Yara izlerinin tamamen ortadan kaybolması ortalama olarak 2 sene içerisinde olmasa da silikleşip daha az görünür hale gelmeye başlar.

Yüzdeki skarlar için ise fraksiyonel karbondioksit lazer tedavisi, fraksiyonel altın iğne uygulaması, ICON lazer tedavisi, Q-Switch lazer tedavisi, kimyasal peeling ve plazma enerji sistemleri gibi modern tedavi yöntemleri tercih edilmektedir.

Dikiş izlerinin iyileşme süresi genellikle 1-2 yıl arasında değişmektedir. Ten rengine dönüşen yara izleri zamanla sertliklerini kaybeder ve daha düzenli bir görünüm alabilir, ancak genellikle bir iz kalır.

Yüzde oluşan sivilce çukurlarını gidermek için evde doğal yöntemler denenebilir. Mısır unu, kil ve su karışımıyla hazırlanan bir maske düzenli olarak uygulanarak çukurların görünümünde iyileşme sağlanabilir.

Akne skar tedavisinde ise fraksiyonel lazerler, altın iğne uygulaması, kimyasal peelingler ve dolgu maddeleri gibi yöntemler başarıyla kullanılmaktadır.

Cilt çukurlarından kurtulmak için lazer tedavisi, kimyasal peeling, dermabrazyon, dolgu maddeleri, mikrodermabrazyon ve dermaroller gibi çeşitli yöntemler uygulanabilir.

Yüzdeki deliklerin sıkılaşmasını sağlamak için kil, mısır unu ve su karışımıyla hazırlanan maske düzenli olarak uygulanabilir. Haftada 2 defa uygulandığında yüzdeki delikler üzerinde olumlu etkiler görülebilir.
 
Geri
Üst