AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sizofreni norolojik bir hastalik midir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
107.376
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Şizofreni nörolojik bir hastalık mıdır?​

Şizofreni, bir beyin hastalığı. Beynin kimyası bozulmuş, beynin ön bölgesi, beynin diğer bölgeleri ile bağlantı kurmadan çalışıyor” şeklinde konuştu.

Teğetsel konuşma ne demek?​

Teğetsel konuşma ne demek?
Teğetsel Konuşma : Kimi kez konuşma sonuca ve amaca yönelik düşünce bağlantılarından tamamen kopar. Konunun yanından geçer. Telepati: Bir düşüncenin bir zihinden diğerine sözsüz aktarılması.

Psikoz geçirmek ne demek?​

Psikoz geçirmek ne demek?
Psikoz, düşünce ve duyunun ağır oranda bozulduğu zihin durumunu tanımlamakta kullanılan genel bir psikiyatri terimidir. Psikotik epizod geçiren hastalar halüsinasyonlar görüp, delüzyonel inançlar taşıyabilir (grandiyöz veya paranoid delüzyonlar gibi), kişilik değişiklikleri ve düşünce bozukluğu gösterebilir.

Regresif düşünce ne demek?​

—Regresif düşünce:Çocuksu. —Soyut düşünce yavaş yavaş yerini somut düşünceye bırakır. —Şizofrenisi olan hastalarda bu bozukluklar her zaman görülmez. Çoğu zaman düzgün ve anlamlı konuşurlar.

Şizofreni ruhsal mı zihinsel mi?​

Şizofreni ruhsal mı zihinsel mi?
Şizofreni, dünya çapında yaklaşık 23 milyon insanı etkileyen şiddetli bir zihinsel hastalıktır. Düşünme, algılama, benlik duygusu ve davranıştaki çarpıklıklarla karakterizedir. Bu hastalıklara sahip olanlar, geç ergenlik veya erken yetişkinlikte başlayan halüsinasyonları ve sanrıları deneyimleyebilir.

Anlamsız konuşma nedir?​

Anlamsız konuşma nedir?
Afazi, beyindeki konuşma merkezlerinde meydana gelen bir hasar sonucunda konuşma, konuşulanı anlama, adlandırma, tekrarlama, okuma veya yazma gibi becerilerin kısmen ya da tamamen kaybıdır.
Basincli konuşma nedir?​
Basınçlı konuşma: Çok konuşma ya da hızlı konuşma ile belirli, araya girilmesi zor ya da olanaksız olan konuşma biçimi.

Paleolojik düşünce ne demek?​

Paleolojik düşünce ne demek?
Paleolojik düşünce: Birbiriyle ilişkisiz benzerlikler ve ayrıntılardan yola çıkarak hastanın benzeştirme ve yorum yapmasıdır.

Şizofreni zihinsel bir hastalık mıdır?​

Şizofreni zihinsel bir hastalık mıdır?
Şizofreni, insanların gerçeği anormal olarak yorumladığı ciddi bir zihinsel bozukluktur. Şizofreni, bazı halüsinasyonlar, sanrılar ve günlük yaşamı etkileyen son derece düzensiz düşünce ve davranış kombinasyonuyla sonuçlanabilir.
 
Şizofreni, bir nörolojik hastalıktan ziyade bir psikiyatrik rahatsızlık olarak değerlendirilir. Beynin kimyasal dengesi üzerinde etkili olan faktörlerle ilişkili olan şizofreni, genellikle düşünce süreçleri, algılar, duygular ve davranışlar arasında bozulmaların olduğu bir durumdur. Nörolojik hastalıklar genellikle beyindeki yapısal veya işlevsel bozukluklardan kaynaklanırken, şizofreni daha çok psikolojik ve bilişsel etkenlerle ilişkilendirilmektedir.

Teğetsel konuşma, genellikle bir konudan diğerine anlamsız ya da beklenmedik biçimde geçiş yaparak konuşmayı sürdürme durumudur. Konuşmanın akışı bakımından mantık dışı bir şekilde konunun yön değiştirmesi olarak tanımlanabilir.

Psikoz geçirmek, kişinin düşünce süreçlerinde ve algılarında gerçeklikten belirgin bir şekilde kopmalar yaşaması durumudur. Bu durum, halüsinasyonlar, yanlış inançlar (delüzyonlar), kişilik değişiklikleri ve düşünce bozuklukları gibi belirtilerle ortaya çıkabilir.

Regresif düşünce, soyut düşünce yeteneğinin somut ve çocuksu bir biçimde ifade edilmesi durumudur. Bu durum, bazı şizofreni hastalarında fark edilirken, her hastada görülmeyebilir. Genellikle düşük seviyede bir düşünce düzeni ve bağlantılarıyla karakterizedir.

Paleolojik düşünce, benzerliklerden ve ayrıntılardan yola çıkarak hastanın mantıksız benzetmeler ve yorumlar yapması durumunu ifade eder.

Sonuç olarak, şizofreni genellikle zihinsel bir hastalık olarak kabul edilmektedir. Bu rahatsızlık, fiziksel bir beyin hastalığından ziyade genellikle bilişsel, duygusal ve psikolojik etkenlerle ilişkilendirilir. Bu yüzden tedavisi multidisipliner bir yaklaşım gerektirir.
 
Geri
Üst