AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sizi neden ise alalim sorusuna verilecek cevaplar?

Editör

Yeni Üye

Sizi neden işe alalım sorusuna verilecek cevaplar?​

Neden Sizi İşe Alalım Sorusu Nasıl Cevaplanır? Bu işi yapabilmek için gereken deneyim ya da yeteneklere sahip olduğunuzu belirtin. Diğer adayların neler vaat ettiğini bilemezsiniz ancak kendinizi ispatlayabilirsiniz. Şirketin ve pozisyonun gerektirdiği nitelikleri öne çıkartarak kendinizi ifade edebilirsiniz.

Mülakatta bize kendinizden bahseder misiniz?​

1- İşe alım uzmanının ya da yöneticisinin aradığı önemli bir nitelikten bahsederek başlayın. İş ilanında yer alan aranan nitelikleri hatırlayın. 2- Bu beceri ve niteliğinizin işvereninize nasıl yardımcı olabileceğini anlatın. 3- Eski işvereninize de nasıl yardım ettiğinizi ifade etmek için ölçümler verin.

Ingilizce mulakatta neler sorulur?​

Ingilizce mulakatta neler sorulur?
İşte En İyi 40 İngilizce Mülakat Soruları
- Can you tell me a little about yourself?
- 2. Why are you leaving your last job?
- 3. What is your greatest weakness?
- What is your greatest strength?
- 5. Where do you see yourself being in 3-5 years from now?
- 6. Why should we hire you?
- 7. What do you know about this organization?

Kendinizi nasıl tanımlarsınız sorusuna nasıl cevap verilir?​

Kendinizi nasıl tanımlarsınız? 16 madde
- İşimi seviyorum ve çok başarılıyım.
- Hayattan keyif almasını biliyorum, küçük şeyler beni mutlu eder.
- Ailemi seviyorum.
- Çok iyi bir ilişkim var.
- Arkadaşlarım benim için çok değerlidir.
- Dedikodudan nefret ederim.
- Çok sağlıklıyım, bugüne şükrediyorum.

Mülakatta kendini tanıtma nasıl olmalı?​

Bu soruyu da şirketin tarihinden, vizyonundan, misyonundan ve değerlerinden bahsederek tıpkı önceki soru gibi kendi lehinize çevirebilirsiniz. Şirket içindeki düzende nasıl yer alabileceğinizden ve yeteneklerinizin bu pozisyon için ne kadar uygun olduğundan bahsedin.

Mülakat Soruları Kendinizi nasıl tanımlarsınız?​

Mülakat Soruları Kendinizi nasıl tanımlarsınız?
Çok fazla detaya girmeyin; ancak mülakat yaptığınız işverenin, sizi iş süreçleri dışında da merak ettiğini unutmayın. Ailenizden, hobilerinizden, mevcut pozisyonda ne kadar süredir çalıştığınızdan vs. bahsedebilirsiniz. Burada tek dikkat etmeniz gereken nokta şu; paylaşmaktan rahatsızlık duymayacağınız bilgiler verin.
Mülakatta nasıl konuşmalıyım?​
Görüşme sırasında asla argo kelimeler kullanma. Görüşmeyi yapan kişiye çalışma arkadaşın veya patronunmuş gibi resmi bir şekilde hitap et. Sesin ve konuşmaların profesyonel ve nazik olmalı. Asla ve asla görüşmeyi yapan kişiye sözle bile olsa saygısızlık yapma.
Ücret nasıl sorulur?​
Maaş Sorusu Nasıl Cevaplanabilir?
- Görüşme sürecinin ilk dönemlerinde spesifik bir yanıt vermekten kaçının.
- Görüşme yapan kişinin size bir maaş aralığı vermesini sağlayın.
- Karşı teklifle gelmek istiyorsanız acele etmeyin.
- Maaşın pazarlık payının olup olmadığını sorun.

Iş yerinden beklentiniz nedir sorusuna cevap?​

Iş yerinden beklentiniz nedir sorusuna cevap?
Şirketten ve pozisyondan beklentiler dile getirilirken dürüst ve olumlu bir anlatım tarzına dikkat etmek, işverenin ilgisini çekmek için yeterlidir. Şirkete, iş arkadaşlarına ya da işverene odaklanarak değil, işin kendisine odaklanmak doğru cevabın verilmesi için yardımcı olur.

Sizi diğer adaylardan farklı kılan nedir?​

Güçlü yönlerinden söz et “Ben başarılı bir insanım”, “Çok çalışkanımdır”, “Mükemmelim” gibi klişe cümleler etmekten kaçının. Karakteristik olarak güçlü yönleriniz ne ise ve işte en çok hangi yönünüzün etkisiyle başarıyı yakalıyorsanız, o yönünüzü örnekleyerek vurgulayın.

Mülakat Soruları Bize ne katabilirsiniz?​

İşte en yaygın mülakat soruları ve etkili cevaplar;
- Kendinizden bahseder misiniz?
- Organizasyon / Şirket hakkında ne biliyorsunuz?
- 3. Neden bizim için çalışmak istiyorsunuz?
- Şirkete ne katabilirsiniz?
- 5. Zayıf yönleriniz nelerdir?
- Güçlü yönleriniz nelerdir?
- 7. Gurur duyduğunuz bir başarıyı söyleyin.

Iş görüşmesinde nasıl cevaplar verilmeli?​

Iş görüşmesinde nasıl cevaplar verilmeli?
Sorular klasik olsa da vereceğiniz cevapların farklı ve dikkat çekici olması sizi diğerlerinden ayıracaktır. Bu nedenle soruların yanıtlarını kafanızda tasarlarken çok daha özgün, anlaşılır ve ilgi çekici olmaya çalışın. Tabi burada ilgi çekmekten kastımız olağandışı yanıtlar vermek değil.

Sizi ne motive eder?​

Şirketin temel değerlerinin neler olduğunu öğrenmek için şirketin misyonunu okuyabilirsin. Örneğin; şirket çalışan gelişimine yatırım yaptığını söylüyorsa, “Yeni şeyler öğrenmek benim için önemli ve bu işte öğreneceklerim de beni işe karşı heyecanlandırıyor” diyebilirsin.

Hayattaki en büyük başarınız nedir sorusuna cevap?​

En büyük başarınız nedir? sorusuna verilecek ideal cevap; pozisyona uygun ve adayın gerçekten istediği emele kavuştuğunun hissedildiği bir hikaye anlatılmasıdır. Aşağıdaki örnekler mülakat sırasında insan kaynakları uzmanına anlatılabilecek başarıların doğru kurgulanması için önemlidir.

Bir insanın kariyer hedefi ne olmalı?​

Bir insanın kariyer hedefi ne olmalı?
Şirketler siz para kazanın, geleceğinizi garanti altına alın diye kurulmazlar. Genellikle bu sizin dışınızda kimsenin umrunda da değildir. İyi bir kariyer hedefi cümlesi; kim olduğunuz, ne olmak veya yapmak istediğiniz ve çalışacağınız kuruma ne gibi faydalar sağlayacağınızı anlatmalıdır.
Iş görüşmesinde ne gibi sorular sorulur?​
En Önemli Mülakat Soruları ve Cevapları
- Bize tecrübelerinden bahseder misin?
- Bize kendinden bahseder misin?
- Neden burada çalışmak istiyorsun?
- Mülakatlarda başarılı olmak için ihtiyacın olan her şey bu programda.
- Zayıf yönlerin neler?
- Neden bu iş için seni seçmeliyiz?
- 5 yıl içinde kendini nerede görüyorsun?
Başarı öyküsü nasıl yazılır?​
Başarı hikayelerinizi oluşturmanın en doğru yolu Durum, Görev, Aksiyon ve Sonuç’tan oluşan dört kurala bağlı kalmaktan geçer. Hikayenizi oluştururken birinci adımda kim, ne, nerede, ne zaman, nasıl sorularının cevaplarının yer aldığı kısa bir açıklama yapın. Yani durumu özetleyin.

Mülakatta ne gibi sorular sorulur?​

Mülakatta ne gibi sorular sorulur?
Mülakat Soruları ve Cevapları Örnekleri
- Kendinizden bahseder misiniz?
- Organizasyon / Şirket hakkında ne biliyorsunuz?
- 3. Neden bizim için çalışmak istiyorsunuz?
- Şirkete ne katabilirsiniz?
- 5. Zayıf yönleriniz nelerdir?
- Güçlü yönleriniz nelerdir?
- 7. Gurur duyduğunuz bir başarıyı söyleyin.
- 8. Neden sizi işe almalıyız?

CV de kariyer hedefine ne yazılır?​

Genellikle bu sizin dışınızda kimsenin umrunda da değildir. İyi bir kariyer hedefi cümlesi; kim olduğunuz, ne olmak veya yapmak istediğiniz ve çalışacağınız kuruma ne gibi faydalar sağlayacağınızı anlatmalıdır.

* Neden Sizi İşe Alalım Sorusu Nasıl Cevaplanır?
Bu soruya cevap verirken, işi yapabilmek için gereken deneyim ve yeteneklere sahip olduğunuzu vurgulayın. Diğer adaylardan farkınızı ortaya koyarak, şirketin ve pozisyonun gereksinimlerine nasıl uygun olduğunuzu öne çıkarın.

* Mülakatta bize kendinizden bahseder misiniz?
Bu soruyu cevaplarken, iş ilanındaki aranan nitelikleri hatırlayarak ilerleyin. Öz geçmişinizdeki beceri ve niteliklerinizin nasıl işvereninize yardımcı olabileceğini anlatın. Eski işvereninizden verilerle desteklenmiş örnekler sunarak nasıl fayda sağladığınızı belirtin.

* İngilizce mülakatta neler sorulur?
İngilizce mülakatlarda genellikle adayın kendini ifade edebilmesine yönelik sorular sorulur. Özgeçmişinizden bahsetme, güçlü ve zayıf yönleriniz, kariyer hedefleriniz gibi konular genellikle karşınıza çıkabilir. Ayrıca, şirket ve pozisyon hakkında ne bildiğinizle ilgili sorular da gelebilir.

* Kendinizi nasıl tanımlarsınız sorusuna nasıl cevap verilir?
Bu soruyu cevaplayarak kendinizi öz değerlendirme yapabilirsiniz. İşle ilgili başarılarınızı ve hedeflerinizi paylaşabilir, kişisel özelliklerinizden bahsedebilirsiniz. Ayrıca, hobilerinizden, aile hayatınızdan ve sağlık durumunuzdan da bahsederek kendinizi tanımlayabilirsiniz.

* Mülakatta kendini tanıtma nasıl olmalı?
Kendinizi tanıtırken şirketin geçmişi, misyonu, ve sizin nasıl uyum sağlayabileceğiniz hakkında bilgi vererek başlayabilirsiniz. Yeteneklerinizi ve deneyimlerinizi vurgulayarak nasıl katkı sağlayabileceğinizi anlatın. Ayrıca, pozisyonun gerektirdiği niteliklere nasıl sahip olduğunuzu belirtin.

* CV'de kariyer hedefine ne yazılır?
CV'nizde kariyer hedefinizi net bir şekilde ifade etmek önemlidir. Kim olduğunuzu, ne yapmak istediğinizi ve çalışacağınız kuruma sağlayacağınız değerleri belirterek hedefinizi açıkça yazmalısınız. Kariyer hedefiniz, uzun vadeli kariyer planlarınızı yansıtmalı ve şirkete ne gibi faydalar sağlayabileceğinizi ortaya koymalıdır.

Geri