AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Size yapilmasini istemediginiz davranislari sizde baskalarina yapmayin ne demek?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.601
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Size yapılmasını istemediğiniz davranışları sizde başkalarına yapmayın ne demek?​

İnsan hakları hukukunun önemli esaslarından bazıları bu cümleye dayanır. Bazı insanlar bu cümlenin son derece yüzeysel olduğunu düşünebilir. Bununla birlikte, kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyleri başkalarına da yapmamanız aslında başkalarına saygı duyma prensibine dayanır.

Kendin için istemediğin şeyi başkalarına yapma kime denir?​

Konfüçyüs’un dediği gibi; Kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi başkasına yapma. Kendin ayağa kalkmak istiyorsan başkalarının da kalkmasına yardım et. Kendin başarı kazanmayı arzuluyorsan başkalarının da başarıya ulaşmasına yardım et.

Konfüçyanizm de kendin için istemediğin şeyi başkalarına yapmaya ne denir?​

Konfüçyanizm de kendin için istemediğin şeyi başkalarına yapmaya ne denir?
Konfüçyüs bir kimsenin bütün hayatına rehber olabilecek ilkeyi, “Kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkalarına yapma” diye özetlemiş (a.g.e., s. 114), onun bu sözü “altın kural” olarak nitelendirilmiştir.

Kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi başkasına yapma ne demektir?​

Kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi başkasına yapma ne demektir?
kendine küfür edilmesinde bir sakınca görmeyen bireye başkasına küfür etme hakkını tanıyan bir ilke. doğrusu için ; kendine yapılmasını iste veya isteme farketmeksizin ,başkasının kendisine yapılmasını istemediği şeyi yapma.

Kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma hadis mi?​

Günümüz dünya dinlerinin pek çoğunda ve altın kural diye tanımlanan bir prensip var: “Kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma.” İncil’de; “İnsanların size nasıl davranmasını istiyorsanız, siz de onlara öyle davranın.” (Luka, 6/31, 6/32-38; Matta, 5/43-48) şeklinde yer alan bu kural, İslâm’da; “Bir kimse …

Konfüçyüs öğretisi nedir?​

Konfiçyüs Çin geleneklerini derleyip toparlayarak yeni kuşaklara aktarmak is- teyen bir düşünürdür. Amacı Çin geleneğindeki yaşayan ahlâk ve geleneklerin devamını sağlayarak atalar kültürüne dayalı Çin Medeniyetini ortaya koymak- tır. Pratik düşüncesi ahlâk, din ve muhafazakârlık açılarından insana seslen- mektir.

Konfüçyanizmde Tabiat düzenleyicisi kimdir?​

Konfüçyanizmde Tabiat düzenleyicisi kimdir?
Konfüçyüs T’en’i; yüce varlık, tabiat düzeninin idarecisi, her şeyin üstündeki varlık, yaratıcı kudret olarak tanımlamıştı. Bu terim özellikleri Çin’in eski düşünürleri arasında tabiatın düzenleyicisi ve tamamlayıcısı olan bir varlık içinde kullanılmıştır.

Konfüçyanizm dininin özellikleri nelerdir?​

Konfüçyanizm dininin özellikleri nelerdir?
Bu dinde tek tanrılı bir inanç sistemi vardır ve Tanrı ”Gök” olarak nitelendirilir. Bu dinde şiddet tamamen reddedilir ve erdemli olmanın ilk şartı olarak hoşgörü gösterilir. Adaletin ceza ve ödül ile değil dinsel törenlerle sağlanacağına inanılır.

Konfüçyanizmde Yaratıcı Kudret Kimdir?​

 
"Size yapılmasını istemediğiniz davranışları sizde başkalarına yapmayın ne demek?" cümlesi aslında insan hakları ve karşılıklı saygıya dayanan çok önemli bir prensibi ifade etmektedir. Bu prensip, başkalarına karşı empati kurarak onların duygu ve haklarına saygı göstermeyi, kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyleri başkalarına yapmamayı içerir. Bu sayede toplumda daha adil, saygılı ve barışçıl ilişkiler kurulmasına yardımcı olunur.

"Kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi başkalarına yapma kime denir?" sorusuna verilen cevap ise güzel bir özeti içermektedir. Konfüçyüs'ün öğretisiyle uyumlu olarak, başkalarına karşı aynı saygıyı göstermek ve onların haklarını korumak önemlidir. Kendinizi geliştirmek istiyorsanız, diğer insanların da gelişmesine destek olmalısınız.

"Konfüçyanizm de kendin için istemediğin şeyi başkalarına yapmaya ne denir?" sorusuna verilen cevap da yine aynı ilkeyi vurgulamaktadır. Konfüçyüs'ün altın kuralı olarak nitelendirilen bu ilke, insan ilişkilerinde önemli bir rehber olarak kabul edilir ve karşılıklı saygının temelini oluşturur.

"Kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi başkasına yapma ne demektir?" sorusu da yine aynı prensibi ifade etmektedir. Diğer insanlara karşı nazik olmak, onların haklarına saygı göstermek ve empati yapmak, daha sağlıklı ve uyumlu ilişkiler kurmamıza yardımcı olur.

"Günümüz dünya dinlerinin pek çoğunda ve altın kural diye tanımlanan bir prensip var: 'Kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma.'” ifadesi de bu evrensel prensibin farklı dinlerde de yer aldığını göstermektedir. Bu prensip insan ilişkilerinde önemli bir role sahiptir ve toplumda daha adil ve saygılı bir ortamın oluşmasına katkı sağlar.

"Konfüçyüs öğretisi nedir?" sorusu ise Konfüçyüs'ün Çin geleneğini korumayı ve gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlayan düşüncelerini içermektedir. Konfüçyanizm, ahlak, insan ilişkileri ve toplumsal düzen konularında rehberlik eden bir öğretidir.

"Konfüçyanizmde Tabiat düzenleyicisi kimdir?" sorusuyla ise Tabiatın düzenleyicisi olarak Konfüçyüs'ün yüce varlık, tabiatın idarecisi olarak tanımladığı T’en'i gösterebiliriz. Bu anlayış Çin geleneğinde önemli bir yer tutar ve tabiata saygıyı vurgular.

"Konfüçyanizm dininin özellikleri nelerdir?" sorusu ise Konfüçyanizm'in öğretileri hakkında bilgi vermektedir. Bu dinde tek tanrılı bir inanç sistemi yerine, Tanrı Gök olarak nitelendirilir ve hoşgörü, adalet ve erdem ön plandadır.

"Konfüçyanizmde Yaratıcı Kudret Kimdir?" sorusuyla ise yine Konfüçyüs'ün tabiat düzenleyicisi olarak tanımladığı yüce varlık T’en'i öne çıkarabiliriz. Bu anlayış, tabiatın düzenlenmesinde ve tamamlanmasında yüce bir rol oynar.
 
Geri
Üst