AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Size gore egitim ve ogretim arasindaki fark nedir?

Editör

Yeni Üye

Size göre eğitim ve öğretim arasındaki fark nedir?​

Eğitim, öğretime göre daha kapsamlıdır. Çünkü eğitim, formal ve informal boyutu; öğretim ise formal boyutu kapsar. Eğitim, her türlü bilgi ve deneyimi kapsarken; öğretim, önceden belirlenmiş hedeflere ulaşmak için düzenlenmiş etkinlikleri kapsar. Yani öğretim, eğitimin bir parçasıdır.

Resmi eğitim ne demek?​

Resmî Eğitim Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Resmî Eğitim: Devlete bağlı eğitim ve öğretim kurumlarınca verilen eğitim.

Eğitim öğretim ne demek?​

Eğitim öğretim ne demek?
Okullarda verilen eğitim, formal eğitim olarak tanımlanmaktadır. Bu eğitim sürecinde her şey öğretmen tarafından planlanmaktadır. Aynı zamanda bu eğitim öğretmen tarafından uygulanmakta ve izlenmektedir. Bu eğitim süreci kontrollü bir şekilde yürütülür.

Öğrenim ve öğretim mi?​

Öğretim kavramına bakacak olursak belli bir sistem dâhilinde bilgilerin bireylere aktarılması olarak tanımlanır. Bu iki kavramı karşılaştırdığımızda eğitim; iyi insan olma, ahlaki değerleri benimseme gibi hedefler barındırırken öğretimin ise bireye daha çok bilgi aktarımını sağlayan süreç olarak ifade edebiliriz.

Eğitim kavramı ne demek?​

Eğitim, önceden saptanmış esaslara göre insanların davranışlarında belli gelişmeler sağlamaya yarayan planlı etkiler dizesidir. Eğitim, bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla kasıtlı olarak istedik değişme meydana getirme sürecidir.

Eğitim durumu ne demektir?​

Eğitim durumu ne demektir?
Form doldururken bu bölüme geldiğinizde en son bitirdiğiniz eğitim seviyesi yazılır. Örnek vermemiz gerekirse eğer üniversite öğrencisisiniz ve form doldurmanız gerekmekte bu bölüme denk geldiğinizde lise mezunu olduğunuzu belirtmek zorundasınız.

Eğitim nedir ne işe yarar?​

Genel manada eğitim, bir insanın; duygusal, bedensel, zihinsel olarak sahip olduğu yeteneklerini belirlenen amaç doğrultusunda geliştirmesidir. Bilgi kazanmak, davranışlarını geliştirmek yolunda atılan adımların hepsi eğitimin kapsamında yer almaktadır.

Öğretim ne demektir?​

Öğretim, eğitimin okul içindeki bölümünü kapsayan kısmıdır. Diğer bir ifadeyle öğretim, eğitimin okullarda planlı, programlı ve profesyonel kişiler tarafından verilen bölümüdür.

Eğitim nedir kpss?​

Eğitim nedir kpss?
Eğitim, insanların davranışlarında kasıtlı, kendi yaşantısı yoluyla, istendik, kalıcı izli davranış meydana getirme sürecidir. Bu tanımı daha da açalım; – Kasıtlı: plan ve program dahilinde. – Kendi yaşantısı yoluyla: Kişinin sürecin içerisinde var olması.

Öğretim ne demek?​

Eğitim ve öğretim kavramları arasındaki farklar oldukça önemlidir ve genel olarak eğitim, daha geniş bir kapsamı ifade ederken; öğretim ise daha dar anlamda kullanılmaktadır.

Eğitim, her türlü bilgiyi ve deneyimi kapsayan geniş bir kavramdır. Formal (resmi) eğitim kurumlarında ve günlük hayatta yaşanan deneyimler de eğitim sürecinin bir parçasıdır. Eğitim, bireyin duygusal, bedensel ve zihinsel yeteneklerini belirli amaçlar doğrultusunda geliştirmeyi amaçlar.

Öğretim ise, genellikle formal eğitim sürecinde karşımıza çıkan ve önceden belirlenmiş hedeflere ulaşmak için düzenlenmiş etkinlikleri içeren bir süreçtir. Öğretim, genellikle okullarda planlı, programlı bir şekilde profesyonel kişiler tarafından verilir. Öğretim, eğitimin bir parçası olarak bilgi aktarımını vurgular.

Resmi eğitim ise, devlete bağlı eğitim kurumları tarafından sağlanan eğitimi ifade ederken, öğrenim ise bireylere bilgilerin belli bir sistem dâhilinde aktarılması sürecini kapsar. Eğitim genel olarak insanların davranışlarını belirlenmiş hedeflere doğru geliştirmeyi amaçlarken, öğretim daha çok bilgi aktarımını vurgular.

Son olarak, eğitim ve öğretim kavramları arasındaki bu farklar, bireylerin bilgi ve becerilerini kazanmalarına ve gelişmelerine yönelik önemli bir ayrımı ortaya koymaktadır.

Geri