AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Siz kendinizi nasil tanimlarsiniz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Siz kendinizi nasıl tanımlarsınız?​

Kendinizi nasıl tanımlarsınız? 16 madde
- İşimi seviyorum ve çok başarılıyım.
- Hayattan keyif almasını biliyorum, küçük şeyler beni mutlu eder.
- Ailemi seviyorum.
- Çok iyi bir ilişkim var.
- Arkadaşlarım benim için çok değerlidir.
- Dedikodudan nefret ederim.
- Çok sağlıklıyım, bugüne şükrediyorum.

Kendini tanıtmada neler söylenir?​

Kendini tanıtma konuşması yazarken kelimelerini dikkatli seç. Kendini iyi bir şekilde tanıtmak inanılırlığını artırabilir veya ona zarar verebilir….Konuşmanın taslağını oluştur.
- Konuşmanın ilk cümlesinde adını belirt.
- Tanıtımın işle ilgiliyse ilgi alanlarından ve kariyer hedeflerinden aynı cümlede bahset.

Kendini tanımlamak ne demek?​

Kendini tanımlamak ne demek?
Kendini tanıma psikolojide kullanılan bir terimdir ve bireyin “Ben neye benziyorum?” sorusuna cevap verirken kullandığı bilgiyi tanımlar. Bu sorunun cevabına yönelik kendini tanıma süreci, öz-farkındalık ve öz-bilinç gerektirir(bilinç ile karıştırılmaması gerekir).

Kendimizi tanıtmak için ne yapmalıyız?​

Kendimizi tanıtmak için ne yapmalıyız?
Kendini Tek Bir Kişiye Tanıtmak. İsmini söyle. Resmi bir tanışma ise “Merhaba, ismim [ismin][soy ismin].” diyerek, resmi olmayan bir tanışmaysa “Selam, ben [ismin].” diyerek başla. Adını söyledikten hemen sonra hoş bir ses tonuyla “Senin adın ne?” diyerek karşındaki kişinin adını sor.

Kendimizi tanıtırken hangi konulara değinmek gerekir?​

Kendimizi tanıtırken ismimiz, yaşımız, ailemiz, işimiz, hobilerimiz ve benzer şeyler ile ilgili bazı bilgiler vermemiz gerekmektedir. Biriyle tanışırken genellikle hem öğrenilmek istenen, hem de karşı tarafa aktarılmak istenen ilk şey isim bilgisi olur.

Beni neden işe almalısınız ingilizce?​

Bazı şirketler size güçlü yönlerinizin ne olduğunu doğrudan sormazlar, fakat aynı şeyi farklı kelimeler kullanarak sorabilirler; örneğin: Why do you think we should hire you? / Sizce neden sizi işe almalıyız?

İnsanın kendini tanıması neden önemlidir?​

İnsanın kendini tanıması neden önemlidir?
Kendisini gerçekten çok iyi tanıyan bir insan hem yapacağı tercihlerde daha başarılı olur hem de hayatın zorluklarıyla daha kolay bir şekilde mücadele eder. Kendinizi tanıdıkça daha sağlıklı kararlar alırsınız, dış dünyanın kötülüklerinden iç dünyanızı daha iyi korursunuz.

Kendimizi nasıl tanımlarız? Bu konuda 16 maddeyle kendi tanımımızı yapabiliriz:

1. İşimi seviyorum ve işimde başarılıyım.
2. Küçük şeylerden mutlu olmayı bilen biriyim.
3. Ailem benim için çok değerlidir.
4. Sağlıklı bir ilişkim var ve mutluyum.
5. Arkadaşlarıma önem veririm ve onların dostluğunu kıymetli bulurum.
6. Dedikodudan hoşlanmam ve bu tür konulara karşıyım.
7. Sağlıklı bir yaşam tarzım var ve her günüm için şükrediyorum.
8. Empatik bir kişiliğe sahibim ve çevremdeki insanlara destek olmayı severim.
9. Yaratıcı bir tarafım var ve sanatsal aktivitelerle ilgilenirim.
10. Farklı kültürleri keşfetmeyi ve seyahat etmeyi severim.
11. Kendimi sürekli geliştirmeye çalışırım ve yeni şeyler öğrenmeyi severim.
12. Müzik dinlemek ve enstrüman çalmak benim için terapi niteliğinde.
13. Doğaya karşı duyarlıyım ve çevreyi korumaya önem veririm.
14. Spor yapmayı seviyor ve düzenli olarak egzersiz yapıyorum.
15. Kitap okumak benim için vazgeçilmez bir tutku.
16. Pozitif bir bakış açısına sahibim ve olumlu düşünmeyi prensip edinmiş biriyim.

Kendi tanıtım konuşmanızı yaparken dikkat etmeniz gereken bazı adımlar:

1. Konuşmanın ilk cümlesinde adınızı belirtin.
2. Eğer işle ilgili bir tanıtım yapacaksanız, ilgi alanlarınızdan ve kariyer hedeflerinizden bahsedin.
3. Kendinizi samimi ve ilgi çekici bir biçimde ifade etmeye çalışın.
4. Kendinizi öne çıkaran özelliklerinizi vurgulayın, ancak abartmaktan kaçının.

Kendinizi tanımlamak, psikolojide kullanılan bir terimdir ve bireyin kendisi hakkında bilgi sahibi olması anlamına gelir. Kendinizi tanıma süreci, öz-farkındalık ve öz-bilinç gerektirir. Bu süreç, kişinin içsel dünyasını keşfetmesine ve kendini daha iyi anlamasına yardımcı olur.

Kendinizi tanıtırken dikkat etmeniz gereken konular:

1. İsminizi ve yaşınızı belirtmek.
2. Ailenizden ve işinizden kısaca bahsetmek.
3. Hobilerinizi ve ilgi alanlarınızı paylaşmak.
4. Kişiliğinizle ilgili bazı özellikleri vurgulamak.
5. Karşınızdaki kişiyle iletişim kurmaya özen göstermek.

Şirketlerin sizi neden işe almaları gerektiği konusunda sorularla karşılaşabilirsiniz. Bu sorularla güçlü yönlerinizi vurgulayabilir ve neden sizin doğru aday olduğunuzu aktarabilirsiniz. Özgeçmişinizde ve mülakatlarda bu konular üzerinde düşünerek hazırlıklı olmanız önemlidir.

Son olarak, kendinizi tanımanın önemi oldukça büyüktür. Kendinizi iyi tanıyan bir insan, hayatta karar verirken daha başarılı olabilir ve zorluklarla daha kolay başa çıkabilir. Kendinizi tanıdıkça doğru tercihler yapar, içsel dengeyi sağlar ve yaşamın getirdiği zorluklarla daha iyi baş edebilirsiniz. Bu nedenle kendinizi tanımak, hayatınızın her alanında daha bilinçli ve sağlıklı adımlar atmanıza yardımcı olacaktır.

Geri