AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Siyah sarimsak evde nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
141.091
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Siyah sarımsak evde nasıl yapılır?​

Siyah sarımsak ise bildiğimiz sarımsağın 60-90°C aralığında, 60 güne kadar bekletilerek fermente edilmesiyle elde edilir. Sarımsakta bulunan Allisin, bu fermantasyon esnasında sadece siyah sarımsakta bulunan S-Allilsistein maddesine dönüşür.

Siyah sarımsak nerelerde kullanılır?​

Siyah sarımsak nerelerde kullanılır?
Tam bir şifa deposu olan siyah sarımsağın tadı ise tam bir merak konusu. Beyaz sarımsaktan farklı olarak erik kurusunu andıran bir tada sahip. Doğal bir antibiyotik olan siyah sarımsak makarnalar, pizzalar ve salatalarda kullanılabilir, et yemeklerinin yanına püre şeklinde sos olarak kullanılabilir.

Siyah sarımsak nerede var?​

Siyah sarımsak nerede var?
Kastamonu Taşköprü’de bulunan siyah sarımsak, Çin ve Kore’de ‘uzun yaşam kaynağı’ olarak nitelendiriliyor. Vitamin ve mineral bakımından zengin olan siyah sarımsak, beyaz sarımsağın kurutulmasıyla elde edilir.

Siyah sarımsak nasıl üretilir?​

Siyah sarımsak üretiminde özellikle Taşköprü sarımsağı kullanılmaktadır. Siyah sarımsak, beyaz sarımsağa ısıl işlem uygulanarak üretilir. Isıl işlem süresi yaklaşık 540 saattir. Bu sürenin sonunda beyaz sarımsak siyah sarımsağa dönüşür.

Siyah sarımsak yemeklerde kullanılır mı?​

Siyah sarımsak yemeklerde kullanılır mı?
Siyah sarımsak, beyaz sarımsak gibi tüketilir ve kullanılır. Genellikle yemeklere ve salatalara ilave edilir. Bazı kişiler aç karna yutmayı tercih edebilir.

Siyah sarımsak kilosu kaç lira?​

Siyah sarımsak kilosu kaç lira?
Yumuşayarak mayhoş bir tat alan siyah sarımsak, firma tarafından Türkiye geneline pazarlanıyor. Taşköprü sarımsağının kilogramı, kalitesine göre 4 ila 12 lira arasında satılırken, siyah sarımsağın kilogramı 150 liradan alıcı buluyor.
Siyah sarımsağın kilosu ne kadar?​
Normal Taşköprü sarımsağının kilosu 30 TL’ye satılırken, 1 ay boyunca fermente edilerek siyaha dönüştürülen siyah sarımsağın kilosu ise 200 liradan alıcı buluyor.

Siyah sarımsak Türkiyede yetişir mi?​

Siyah sarımsak Türkiyede yetişir mi?
Taşköprü sarımsağı ile ünlü Kastamonu’da siyah sarımsak da üretilmeye başlandı. Deneme amaçlı 16 ülkeye gönderilen sarımsağın iç piyadaki kilogram fiyatı 70 TL.

Siyah sarımsak ne zaman ekilir?​

Siyah sarımsak ne zaman ekilir?
Kuzey Bölgelerde eylül, ekim ve hava şartına bağlı olarak kasım ayında sarımsak ekimi yapılabilir. Kuzey bölgelerde ikinci dönem olarak hava şartına bağlı şekilde şubat, mart ve nisan ayını ilk haftasına kadar sarımsak ekimi yapılabilir.
 
Siyah sarımsak, normal beyaz sarımsağın fermantasyon sürecinden geçirilmesiyle elde edilen sağlıklı ve lezzetli bir üründür. Siyah sarımsak, özellikle Kastamonu Taşköprü'de üretilmekte olup, dünyada Uzak Doğu ülkeleri olan Çin ve Kore'de uzun yaşamın bir simgesi olarak kabul edilmektedir.

Siyah sarımsak, beyaz sarımsaktan farklı bir tadı olan erik kurusunu andıran bir lezzete sahiptir. Doğal bir antibiyotik olan siyah sarımsak, makarnalar, pizzalar, salatalar ve et yemeklerinde püre şeklinde sos olarak kullanılabilir.

Siyah sarımsağın üretimi için özel olarak Taşköprü sarımsağı kullanılmakta ve beyaz sarımsağa yaklaşık 540 saatlik bir ısıl işlem uygulanmaktadır. Bu sürenin sonunda beyaz sarımsak siyah sarımsağa dönüşmektedir.

Siyah sarımsak, beyaz sarımsak gibi yemeklerde kullanılabilir ve genellikle yemeklere, salatalara eklenir. Bazı kişiler ise aç karna yutmaktan hoşlanabilirler.

Siyah sarımsağın kilo fiyatı oldukça değişken olabilir. Normal Taşköprü sarımsağının kilogram fiyatı kalitesine göre 4 ila 12 lira arasında değişirken, siyah sarımsağın kilogram fiyatı 150 liraya kadar çıkabilmektedir.

Siyah sarımsak, Türkiye'de özellikle Kastamonu Taşköprü'de yetiştirilmektedir. Deneme amaçlı 16 ülkeye gönderilen siyah sarımsağın iç piyasada kilogram fiyatı 70 TL olabilmektedir.

Siyah sarımsağın ekim zamanı bölgeye göre değişiklik gösterebilir. Kuzey bölgelerde eylül, ekim ve hava şartlarına bağlı olarak kasım ayında sarımsak ekimi yapılabilirken, ikinci dönem olarak hava şartlarına bağlı olarak şubat, mart ve nisan ayının ilk haftasına kadar sarımsak ekimi yapılabilir.
 
Geri
Üst