AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Siyah katran nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Siyah katran nedir?​

Katran, organik maddenin yıkıcı damıtımından elde edilen akmaz siyah bir sıvıdır. Katranın çoğu kok üretiminin bir yan ürünü olarak kömürden elde edilir, ancak aynı zamanda petrolden, turba veya servi, ardıç gibi bazı ağaçların gövdelerinde özsulardan da elde edilmektedir.
Siyah katran neye iyi gelir?
Katran birçok alanda kullanılan bir üründür. Özellikle egzama hastalığına oldukça fayda sağlar. Düzenli kullanılmasıyla birlikte pek çok hastalığa şifa olur. Cilt ve saç sorunları yaşayan kişilere genellikle katran kullanılması önerilir.
Katran zararlı mı?
Katran, öncelikle akciğer kanseri olmak üzere mesane ve böbrek kanseri gibi tümöral hastalıklarla kronik akciğer hastalıkları konusundaki riskleri arttırır. Kaç yıl sigara içince vücutta ne kadar katran birikir konusuna gelince, öncelikle bu kadar katranın vücutta sabit kalmayacağını bilmekte yarar var.

Katran yanıcı bir madde midir?​

Son yıllarda tercih edilmeyen bir ürün olan ağaç katranı, patlayıcı ve yanıcı özelliğe sahiptir.
Çam katranı yenir mi?
Çam katranının antiseptik ve antikaral etkisi vardır, bronşit, sistit, üretrite yararı vardır. Bir fincan su içine, 0,5-1 gram konup içilir ya da bir kesme şekere damlatılarak yenilir. Çam katranı arpa ya da leblebi unuyla hap yapılıp, mide hastalıkları için kullanılır.
Ardıç katranı nerelerde kullanılır?
Ardıç katranı içeren şampuan derideki uyuz rahatsızlıkları için de kullanılabilmektedir. Bit ve pire gibi zararlılara karşı haşere kovucu özellikte olan ardıç katranı özellikle kullanılabilir. Ardıç katranı ergenlik sivilceleri için antiseptik özelliktedir, sivilceyi kurutarak tedavi eder.
Çam katranı, çam ağacı kabuklarının basınçlı özel kazanlarda yakılmasıyla elde edilir. Eski zamanlardan günümüze dünyanın pek çok yerinde çam katranı, antiseptik özelliği ile tanınır. Çam katranından elde edilen sabun ve merhemler ise özellikle egzama, ciltteki kaşıntı ve yaralar için kullanılır.
Katran nasıl bir şey?
Katran, organik maddenin yıkıcı damıtımından elde edilen akışmaz siyah bir sıvıdır. Katranın çoğu kok üretiminin bir yan ürünü olarak kömürden elde edilir, ancak aynı zamanda petrolden, turba veya servi, ardıç gibi bazı ağaçların gövdelerinde özsulardan da elde edilmektedir.
Sigarada ne kadar katran var?
Örneğin Avrupa Birliği, sigaralardaki katran miktarını 10 mg’da sınırlanmıştır. Sigaradaki katran miktarını belirlemek için kullanılan düzenekte bir sigaradan düzenli aralıklarla belli bir hacim hava, belli bir hızda duman çekilir.

Katranın kullanım ömrü uzun mudur?​

Katran: Siyah ve yoğun bir yağ olan katran kısa ömürlü bir yalıtım malzemesidir.
Katranı ne çözer?
Katran ya da zift lekesini temizlemek için üçüncü yöntem asetondur. Katran ya da zift bulaşan bölgeye bol miktarda aseton ovma işlemi yaparsanız katran lekesini temizlemiş olursunuz. Bu yöntemler dışında en çok kullanılan ve tercih edilen bir başka yöntem ise; tiner ile katranın temizlenmesidir.
Katran ne ile çözülür?

Ardıç katranı nelere iyi gelir?​

Ardıç katranının birçok faydası vardır. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan Ardıç Katranı özellikle saçkıran, ergenlik sivilceleri, egzama, uyuz ve sedef hastalığı gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.
Saf ardıç katranı nasıl kullanılır?
Saçta ve saç diplerinde oluşan kızarıklık, kepeklenme ve pul pul dökülmeler için ardıç katranı şampuanı önerilebilir. Ardıç katranı içeren şampuan derideki uyuz rahatsızlıkları için de kullanılabilmektedir. Bit ve pire gibi zararlılara karşı haşere kovucu özellikte olan ardıç katranı özellikle kullanılabilir.
Katran kilosu ne kadar?
“KİLOSU 150-200 LİRA ARASINDA ALICI BULUYOR” Çukura gömülü varilin içindeki çıraların 5-6 saat ağır ağır yandığını, yanma işleminin ardından damıtma yoluyla borudan ağır ağır katran yağı akmaya başladığını anlatan Güven, ” Varil içerisindeki sedir çıralarından bir seferde yaklaşık 2 kilo katran yağı elde ediliyor.
 
Geri
Üst