Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Siyah havuctan salgam nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
33.773
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Siyah havuçtan şalgam nasıl yapılır?​

Tarifi son derece basittir.
- Malzemeler: – 6 veya 7 adet orta boy şalgam turpu veya siyah havuç (kırmızı havuç) – 1 adet pancar (şalgamın rengini koyulaştırır)
- Yapılışı: Havuçlar ortadan ikiye, daha sonra da enine kesilerek dört parçaya ayrılır.
- Püf noktaları: – Siyah havuçlar sirkeli suda 3 dakika bekletilir.

Keskin şalgam nasıl yapılır?​

ki verir de. bulgurdan yapılmış unumsu bir şeyle mayalanır. asitli olmasının nedeni budur. içine pakmaya da karıştırılabilir. şalgam, en iyi tahta fıçıda olur. ayrı bir lezzeti olur ve daha keskin olur.

Şalgam suyuna ne katılır?​

Şalgam suyuna ne katılır?
Şalgam Suyu (Ev Yapımı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet büyük boy şalgam (irice bir yeşil elma boyutunda)
- 1 adet büyük boy pancar (rengi ve işin püf noktası)
- 1 kilogram siyah havuç
- 1,5 tatlı kaşığı limon tuzu.
- 2 servis kaşığı salamuralık tuz.
- Yarım ekmek.
- 30x 30 cm. boyutunda temiz tülbent bez.
- 1 adet 10 litrelik pet kavanoz.

Mor havuçtan şalgam suyu nasıl yapılır?​

Kavanozun en altına bulguru, daha sonra kestiğimiz havuçları diziyoruz . En üste turpları da ekleyip en son kaya tuzunu ekliyoruz ve ağzına kadar su ile dolduruyoruz . Şalgamı yaptığınız ortam çok soğuk değilse oda sıcaklığında ise bu şekilde kavanozda 20 gün kadar bekletiyoruz ve havuçları şalgam suyundan çekiyoruz.

Normal havuçtan şalgam suyu nasıl yapılır?​

Sonra havuçları yıkayıp soyalım havuçları istediğiniz boyda ince ince doğrayın havuçları ve sarımsağıda bidona tülbentin üzerine gelecek sekilde koyalım. Geniş bir kasede limon tuzu ve tuzu 2 su bardağı kaynar suyla karıştırıp eritelim. Tamamen eriyen ikiliyi de bidona döküp üzerini normal çeşme suyuyla dolduralım.

Şalgam havucu ile ne yapılır?​

Şalgam havucu ile ne yapılır?
Şalgam genellikle suyunu tükettiğimiz bir sebze ama tıpkı havuç ya da turp gibi onun da salatası oldukça lezzetli oluyor. Biz bu tarifimizde şalgamın yanına turp ve havucu da ekledik. Maydanoz ve sarımsağı da lezzet verici olarak kullandık. Ortaya rengarenk bir salata çıktı.

Şalgam neden Mayalanmaz?​

Şalgamın mayalanması işleminde kimyevi maya kullanılmaz. Doğal maya olarak bulgur unu, doğal şalgam mayası olarak kullanılır. Tarsus Şalgamı kurulurken şu prosedüre uyulur: Şalgamın kurulacağı kabın içine önce dilimlenmiş siyah havuç ve şalgam turpu karışık bir şekilde yerleştirilir.

Şalgam in üstündeki beyazlık nedir?​

şişeyi açtıktan birkaç gün sonra yüzeyde oluşan mayalanma belirtisi. bu durum, elinizdeki şalgam suyunun katkısız olduğuna işarettir. isterseniz şişeyi çalkalayıp gönül rahatlığı ile içmeye devam edebileceğiniz gibi, dilerseniz de mayayı süzüp o şekilde içebilirsiniz.

Şalgam suyu karaciğere iyi gelir mi?​

Şalgam suyu karaciğere iyi gelir mi?
Şalgam suyunun içeriğinde laktik asit yer alır. Bu özelliği ile sindirim sistemini düzenleyerek karaciğer ve mide hastalıklarına iyi gelir. Şalgam suyunun içeriğinde bulunan demir ve potasyum içeriği ile diş sağlığına iyi gelirken, kemik sağlığını da kuvvetlendirmeye yardımcı olur.
 
Merhaba! Siyah havuçtan şalgam nasıl yapılır ile ilgili verdiğiniz tarife ek olarak, şalgam suyunun yapımı için verdiğiniz malzemelerle hazırlanan tarife de değineceğim.

Siyah havuçtan şalgam yapımı için; ortadan ikiye kesilmiş ve dörde bölünmüş siyah havuçlar, bir adet pancar ve gerekirse sirkeli suda bekletilmiş siyah havuçlar kullanılmaktadır. Bu malzemelerle hazırlanan şalgam, mayalanarak keskin bir tat elde edilir.

Şalgam suyu yapımı için ise; 1 adet büyük boy şalgam, 1 adet büyük boy pancar, 1 kilogram siyah havuç, 1,5 tatlı kaşığı limon tuzu, 2 servis kaşığı salamuralık tuz, yarım ekmek ve tülbent bez gibi malzemeler kullanılır. Bu malzemelerle hazırlanan şalgam suyu, kaya tuzu ve doğal maya (bulgur unu) ile mayalanır. Bu süreçte şalgam turpu ve siyah havuçlar doğal maya ve tuz ile fermente olur, böylece keskin ve karakteristik bir lezzet elde edilir.

Şalgam suyunun içinde bulunan laktik asit sindirim sistemini düzenleyerek karaciğer ve mide sağlığına iyi gelir. Aynı zamanda şalgam suyundaki demir ve potasyum içeriği diş ve kemik sağlığı için faydalı olabilir.

Eğer daha fazla detay veya farklı bir konuda yardıma ihtiyacınız varsa sormaktan çekinmeyin!
 
Geri
Üst