AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Siyah Fasulyeli Soslu Tavuk Tabağı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Siyah Fasulyeli Soslu Tavuk Tabağı Tanımı İçin Malzemeler
1 adet tavuk göğsü
8 adet marul yaprağı
3 kısım taze soğan
1/2 (yarım) limon
Kus kus makarna
Siyah fasulye
Haşlanmış mısır
Sos için;
Yarım kutu krema
1/2 (yarım) kuru soğan (küçük boy)
Karabiber
Tuz
Muskat cevizi (olmazsa olmaz değil lakin olursa fark edilir )

Siyah Fasulyeli Soslu Tavuk Tabağı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğüsünü zeytinyağ, tuz, karabiber, tavuk baharatı, kırmızı toz biber ve biraz pul biber ile karıştırıp 2 saat kadar bekletelim.
Marulları ve taze soğanları doğrayıp yarım limon suyu ve tuz ile tatlandıralım.
Kus kus makarnayı haşlayalım.
Küçük küçük doğradığımız kuru soğanları yağda uygunca kavuralım. Üzerine kremayı, tuzu, karabiberi ve az muslat cevizi rendesi ekleyelim. Biraz pişirip altını kapatalım.
Dinlenmiş tavuk üzerine kesikler atıp kızgın tavada önlü gerili kızartalım.
Tabağımıza evvel marul ve taze soğan karışımını koyup kenarlarına sıra ile siyah fasülye, haşlanmış tane mısır, kus kus makarnayı koyalım.
En son pişmiş tavuğu küçük kesimlere bölüp 2 dk kadar yüksek ateşte tekrar döndürüp tabağımıza ek edelim. Üzerine hazırladığımız sosu ek edelim ve sıcak sıcak tüketelim.
Afiyet şifa olsundu.

Not: Kaç kişi olacaksanız tavuk göğsü adetini ona nazaran arttırabilirsiniz. Kus kus makarnasının tamamını yada yarısını haşlayabilirsiniz. Tek kişi için 1 çay bardağı kadarı kâfi oluyor.

Siyah Fasulyeli Soslu Tavuk Tabağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst