AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Siyah Cuceden sonra ne olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Siyah Cüceden sonra ne olur?​

Siyah cücelerin kalıntısı olan demir yıldızlar 1032000 yıl gibi akıl almaz bir süre sonra süpernova olarak patlayacak.

Siyah Cüce kaç derece?​

Bu soruyu cevaplayabilmek için beyaz cücelerin ne kadar sürede soğuyarak kara cüce haline geleceklerini bilmek gerekir. İdeal olarak bir kara cücenin sıcaklığının evrenin ortalama sıcaklığına (−270,42°C) yaklaşacak kadar düşmesi beklenir.
Kara delik ve beyaz cüce nasıl oluşur?
Aslında beyaz cüceler, nötron yıldızları ve kara delikler, yalnızca ölmüş yıldız kalıntılarıdır. Bunları ayıran da acımasız yer çekimine nasıl karşı koyduklarıdır. Ayrıca bir yıldızın oluşması veya ölmesi için de birçok neden olabilir. Ancak bu yıldızlar öldüklerinde, karşımıza saydığımız yıldız kalıntıları çıkar.
Siyah Cüce ışık saçar mı?
Zamanla soğuyan yıldız, hiçbir ısı ve ışık üretemediği ana geldiği anda ise, Siyah Cüce olarak adlandırılır. Siyah Cüce, herhangi bir ışık veya radyasyon yaymadığı için neredeyse bulunması çok zordur.

Siyah yıldız var mı?​

Belki de gözlemleyemediğimiz karanlık madde, siyah yıldızlardır? Aslında bu pek mümkün görünmüyor. Çünkü yıldız dediğimiz cisimler, kütlesi sebebiyle kendi üzerine çökmüş, bu yüzden çekirdeğindeki sıcaklık yeterli derecede yükselmiş ve bu sayede nükleer füzyon yapmayı başarabilen cisimlerdir.

Siyah cüce yıldız ışık verir mi?​

En soğuk yıldızın adı nedir?
Astronomların uzayda keşfettiği yeni kahverengi cüce sadece 97 derecelik sıcaklığıyla Evren’deki en soğuk başarısız yıldızlar arasında yer alıyor.
Beyaz cüce kara deliğe dönüşür mü?
Beyaz cüce sönmüş bir yıldızın karbon ve oksijen atomlarından oluşan ölü çekirdeğidir. Beyaz cüceler sönmüş olduğu halde kendi üzerine çökerek nötron yıldızı veya kara deliğe dönüşmüyor (atomları saran elektronlar yerçekimiyle daha fazla büzülmeye direnç gösteriyor ve bu çöküşü durduruyor).
Bir beyaz cücenin, bir siyah cüce haline gelerek siyah yıldız olarak anılan gök cisimlerini, evrenin mevcut yaşı olan 13.8 milyar yıl içerisinde oluşturmuş olması mümkün görünmüyor. Bunun önündeki en büyük engel, cisim soğudukça yaptığı ışımanın azalması, dolayısıyla giderek daha yavaş soğumasıdır.
Evrende trilyon kere trilyon yıldız var ve bunların yüzde 7,6’sını Güneş’in de içinde bulunduğu G sınıfı yıldızlar oluşturuyor. Bunların arasında Güneş gibi sarı görünenler, beyaz ışıkla parlayanlar, hatta kırmızı cüceler, turuncu ve mavi renkli güneşler var ama uzayda mor ya da yeşil yıldız yok.
 
Geri
Üst