AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sivri Biber Konservesi Nasıl Yapılır?

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Sivri biber konservesi nasıl yapılır? Bu konserve, sivri biberlerin lezzetini korurken uzun süre saklamaya olanak sağlar. Öncelikle sivri biberleri yıkayın ve saplarını çıkarın. Ardından biberleri kaynar suda 2-3 dakika haşlayın ve soğuk suya batırın. Kavanozları kaynar suyla yıkayın ve kurulayın. Haşlanmış biberleri kavanozlara yerleştirin. Üzerine tuz ve zeytinyağı ekleyin. Kavanozların kapağını sıkıca kapatın ve sterilizasyon işlemi için 15 dakika kaynar su banyosuna alın. Ardından kavanozları çıkarın ve soğumaya bırakın. Sivri biber konservesi hazır, serin ve kuru bir yerde muhafaza edebilirsiniz.
İçindekiler


Sivri Biber Konservesi Nasıl Yapılır?

Sivri biber konservesi yapmak için öncelikle taze ve sağlam sivri biberler seçilmelidir. Biberler yıkanıp sapları ve çekirdekleri temizlenerek hazırlanmalıdır. Ardından biberler istenilen büyüklükte doğranmalı veya bütün olarak bırakılabilir.
Bir tencereye su kaynatılıp içerisine biberler eklenmelidir. Biberlerin tamamen suyun içerisinde olması sağlanmalıdır. Kaynar suyun içerisinde biberler 5 dakika kadar haşlanmalıdır. Bu işlem biberlerin daha sonra kavanozlarda bozulmadan saklanabilmesini sağlar.
Tenceredeki biberler süzülerek soğumaya bırakılmalıdır. Soğuyan biberler steril kavanozlara yerleştirilmelidir. Kavanozların içerisine biberlerin üzerini kapatacak kadar sıcak su ilave edilmelidir. Kavanozların kapağı sıkıca kapatılmalıdır ve hava almayacak şekilde kapatıldığından emin olunmalıdır.
Sivri biber konserveleri bir süre dinlendirildikten sonra tüketilmeye hazırdır. Kavanozlar serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır. Açılan kavanozlar buzdolabında muhafaza edilmeli ve birkaç gün içerisinde tüketilmelidir. Konservelerin bozulmadan daha uzun süre saklanması için vakumlu kavanozlar kullanılabilir.
Not: Sivri biber konserveleri, salatalarda, sandviçlerde veya yemeklerde kullanılabilir. Ayrıca baharat olarak da kullanılabilir. Kavanozları açtıktan sonra koku veya küf gibi olumsuz durumlarla karşılaşılırsa konservelerin tüketilmemesi önemlidir.


Sivri Biber Konservesi Nasıl Yapılır?

Sivri biber konservesi yapmak için biberleri yıkayın ve kurulayın.
Konservelerin içine tuz ve limon tuzu ekleyin.
Kaynar su ile kavanozlardaki biberleri üzerine dökün.
Kapaklarını sıkıca kapatıp sterilize edin.
Sivri biber konservelerini serin ve kuru bir yerde saklayın.


Sivri biberleri halka halka doğrayın.
Kavanozlara doğradığınız biberleri sıkı bir şekilde yerleştirin.
Konserve yaparken saf su kullanmaya dikkat edin.
Konserveleri açtıktan sonra buzdolabında saklayın.
Biberlerin üzerine sızma zeytinyağı ekleyerek lezzetlendirin.
 
Geri
Üst