AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sıvıyağlı Şekerpare (Çok Hafif)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Sıvıyağlı Şekerpare (Çok Hafif) Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta (1 inin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi (arzuya bağlı vanilya da olur)
Aldığı kadar un (ele yapışmayan yumuşak bir kıvam olmalı)
Şerbeti için gereken materyaller:
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Üzeri için;
Bir avuç fındık
Ayırdığımız yumurta sarısı

Sıvıyağlı Şekerpare (Çok Hafif) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbet için su ve şekeri uygun bir kaba alalım karıştırıp altını açalım.
Kaynamaya başlayınca 5 dakika kaynatıp altını kapatalım ve kenara alalım soğusun.
Hamuru için yumurta ,yağ ,şeker, irmik sırasıyla karıştırma kabına alalım.
Kabartma tozu ve denetimi biçimde un ekleyelim .
Çabucak toparlanan yumuşak bir hamur oluyor esasen.
Dilediğiniz üzere hal verelim ,aralıklı olarak tepsiye dizelim .
Üzerine yumurta sarısı sürelim, birer fındık konduralım.
Önceden ısıtılmış 200 ⁰lik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkınca soğuk şerbeti gezdirelim ,birkaç saat dinlendirip servis yapabilirsiniz.
Afiyetle şifa olsun

Önemli not! ben verdigim ölçülerin yarısını yaptım fotoğraflarda gördüğünüz yuvarlak uzunluk büyük borcam tepsiye tam geldi tam ölçü yapacaklar için büyük uzunluk fırın tepsisi kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Sıvıyağlı Şekerpare (Çok Hafif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst