Sıvıyağlı Açma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sıvıyağlı Açma Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
2 yumurta (sarısı üstüne beyazlar içine)
5 su bardağı un
1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
Üzeri için;
Mor haşhaş, susam, çörekotu… ne varsa

Sıvıyağlı Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sıvı yağ hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp yoğuralım. En son sıvı yağ ekleyip tekrar hamuru toparlayalım. Mayalanması için kapağını kapatıp en az 45 dk bekletelim.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayalım. Ben 16 adet beze yaptım.
Bezenin birini alıp elimizle biraz açalım. Rulet ile içine dikey çizikler atalım.
Simit gibi kıvırıp iki ucunu birleştirelim. Tepsiye dizip tepside 20-25 dk mayalandıralım.
Yumurta sarılarını sürüp isteğe göre mor haşhaş, susam yada çörek otu serpelim.
200 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.
Benim fırınımda 15 dk da güzelce pişti. Yapacak olanlara kolay gelsin.
Sıvıyağlı Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst