AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sivilce icin hangi ilac kullanilmali?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sivilce için hangi ilaç kullanılmalı?​

Cilde sürülerek uygulanan sivilce (akne) ilaçları nelerdir?
- Antiseptik deri temizleyicileri.
- Benzoylperoxide.
- Azelaik asit.
- Antibiotikler: clindamisin, eritromisin, sodiumsulfacetamide, nadifloxasin.
- Retinoidler: tretinoin, adapalene, tazorac, isotretinoin.
- Niacinamide içeren ürünler.
- Salisilik asitli ve meyve asitli ürünler.

Antibiyotik akne yapar mı?​

Antibiyotik akne yapar mı?
Uzun süreli antibiyotik kullanımının sadece akne içindeki bakteri değil ama vücuttaki diğer zararlı bakterilerin de antibiyotiğe karşı direnç geliştirmesine yol açabiliyor.”

Sivilce için antibiyotik tedavisi ne kadar sürer?​

Kişiye göre uygun tedavi planı Orta ve şiddetli akne hastalarında ise sistemik tedaviler ile birlikte uygulanır. Orta ve şiddetli akne hastalarında çoğunlukla antibiyotikler, izotretinoin ya da hormon gibi tedavileri seçenekleri tercih edilir. Antibiyotik tedavileri çoğunlukla 3 ay sürer.

Yazın sivilce tedavisi olur mu?​

Yazın sivilce tedavisi olur mu?
Akne tedavisinde haricen kullanılan kremler içinde bulunan retinoik asit, benzoil peroksit, azelaik asit, salisilik asit, tetrasiklin gibi maddeler yüzde kızarıklık ve güneş hassasiyeti yapabileceğinden yaz aylarında kullanılması genellikle önerilmez.
Sivilceye ne iyi gelir eczane kremleri?​
En Etkili Sivilce Kremi Markaları
- Imex krem. Antibiyotik özelliği ile sivilce tedavisinde sıkça kullanılan Imex krem çok satılan sivilce kremleri arasında yer almayı başarmıştır.
- Nadixa krem.
- 3. Azelderm krem.
- Sebi Ixir akne kremi.
- Madécassol krem.
- Fucidin krem.
- 7. Eritretin jel krem.
- 8. Acnelyse krem.

Sivilce tedavisinde neden antibiyotik kullanılır?​

Sivilce tedavisinde neden antibiyotik kullanılır?
Çünkü bu durum içinde antibiyotiğe dayanıklı bakteriler olan akne türlerinin gelişmesine ve tedavinin daha uzun sürmesine sebep olabiliyor. Antibiyotik ilaçlarla ”Propionibacterium Acnes” bakterisinin sayısını azaltarak cilt üzerindeki enfeksiyonu engellenmeye çalışılır.

Aknetrent ile antibiyotik kullanılır mı?​

AKNETRENT kullanırken, A vitamini takviyesi veya tetrasiklin (bir antibiyotik çeşidi) almayınız veya akne için herhangi bir cilt tedavisi görmeyiniz. Nemlendirici ve yumuşatıcılar (su kaybını önleyen ve cilde yumuşaklık veren cilt kremleri ve preparatlarını) kullanabilirsiniz.

Akne tedavisi kaç gün sürer?​

Akne tedavisi kaç gün sürer?
Sivilce tedavisinde en zor dönem ilk 4-6 haftadır, bu dönemde ilaçlara bağlı ciltte tahriş, sivilcelerde geçici bir artış ve alevlenme görülebilir, iyileşme ise genellikle 2. aydan itibaren başlar. Tam bir iyileşme için 4-6 ay gerekir.

Yazın sivilceler neden artar?​

Yaz aylarında sivilceler neden artar? Bilindiği gibi yaz aylarında daha fazla terleriz. Kişilerin yüzde 15’inde sivilce artmasının nedeni de terlemedir. Bunun dışında güneş ışınları genelde sivilceleri iyileştirse de zaman zaman yağ bezlerinin ürettiği yağ miktarını çoğaltarak sivilce artışına neden olabilir.

Aknenin antibiyotiklerle tedavisi nelerdir?​

Aknenin antibiyotiklerle tedavisi nelerdir?
Aknenin antibiyotiklerle tedavisi avantaj ve dezavantajlarına sahiptir. Pürülan döküntülerin bazı formlarının tedavisinde antibiyotik kullanımı basitçe gereklidir – sadece iltihapla başa çıkmaya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda cilt durumunu en azından iyileştirmeye yardımcı olur.
Akne ile mücadelede antibiyotikler nelerdir?​
Antibiyotikler, akne ile mücadelede güçlü ilaçları ifade etmelerine rağmen, ancak zaman içinde vücuttaki konsantrasyonları azalmakta ve kabulün seyrinin sona ermesiyle, hastalığın nüksetmesi meydana gelebilmektedir. Ek olarak, uzun süreli tedaviyle, bakterilerin belirli bir antibiyotiğe karşı direnci gelişir.

Akne ve sivilce kaynaklı antibiyotik doksisiklin?​

Akne ve sivilce kaynaklı antibiyotik doksisiklin?
Akne ve sivilce kaynaklı antibiyotik doksisiklin, aşırı deride döküntüler, rahatsızlık, iltihap ve zehirlenme belirtileri olduğunda aşırı durumlarda alınır. Çeşitli akne nedenleri – ergenlikte akne sonraki yaşamında nedeniyle sindirim sisteminin işlev bozukluğu, yağ bezleri ve genişlemiş gözeneklerin sıkı çalışma nedeniyle görünür.

En iyi antibiyotiklerden biri olan “kreatin”?​

Çinko ve hyaluronik asit bazlı jel “Kreatin”. Bol döküntüler, şiddetli akne formları ile, örneğin aşağıdaki ilaçlar şeklinde antibiyotik içmek daha iyidir: “Kpinesfar” – tertinoin ve eritromisin bazlı bir ilaçtır. Her gün almanız gerekiyor, ancak etkinlik yüzdesi düşük – sadece% 30.
 
Sivilce tedavisi için çeşitli ilaç ve kremler kullanılmaktadır. Bu ilaçlar ve kremler aşağıdaki maddeleri içerebilir:

- Antiseptik deri temizleyicileri.
- Benzoylperoxide.
- Azelaik asit.
- Antibiyotikler: clindamisin, eritromisin, sodiumsulfacetamide, nadifloxasin.
- Retinoidler: tretinoin, adapalene, tazorac, isotretinoin.
- Niacinamide içeren ürünler.
- Salisilik asitli ve meyve asitli ürünler.

Antibiyotikler, sivilce tedavisinde genellikle Propionibacterium Acnes bakterisinin sayısını azaltarak cilt üzerindeki enfeksiyonu engellemeye çalışır. Ancak uzun süreli antibiyotik kullanımı vücuttaki diğer zararlı bakterilerin de antibiyotiğe karşı direnç geliştirmesine neden olabilir. Bu nedenle antibiyotik tedavilerinin genellikle 3 ay sürdüğü belirtilmektedir.

Sivilce tedavisinde kullanılan bazı kremler ise şunlar olabilir:

- Imex krem
- Nadixa krem
- Azelderm krem
- Sebi Ixir akne kremi
- Madécassol krem
- Fucidin krem
- Eritretin jel krem
- Acnelyse krem

Tedavi sürecinde, aknenin şiddetine ve kişinin durumuna göre uygun bir tedavi planı belirlenir. Orta ve şiddetli akne durumlarında ise genellikle sistemik tedaviler uygulanabilir. Tedavinin etkili olması ve istenilen sonuca ulaşılabilmesi için tedaviye düzenli devam etmek ve belirlenen süreçlere uymak önemlidir.
 
Geri
Üst