AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sivil Savunma Gonullusu nasil olunur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Sivil Savunma Gönüllüsü nasıl olunur?​

AFAD Gönüllülük Sistemine başvurular e-devlet üzerinden alınmakta olup başvuru yapan kişiler SMS ve e-mail yoluyla portala (https://gonullu.afad.gov.tr) yönlendirileceklerdir. Gönüllü adayları gönüllülük sistemi kapsamındaki eğitim, faaliyet ve görevleri gönüllülük portalı üzerinden takip edebilecektir.

AFAD gonullu ne iş yapar?​

Destek AFAD Gönüllüsü Arama ve kurtarma, sosyal yardım, yangın, ilkyardım gibi konularda, afet ve acil durum hallerinde profesyonel ekiplere destek olabilecek bilgi ve beceriye sahip olan gönüllülerdir.
Temel AFAD Gönüllüsü AFAD Gönüllüsünün kim olduğu ve AFAD Gönüllüsüne neden ihtiyaç duyulduğunun farkındalığına sahip, afetlerle ilgili temel kavramları bilen, yangın, tahliye ve ilk yardım konularında ön bilgi sahibi olarak farkındalık kazanmış, AFAD Gönüllülük sistemi uzaktan eğitimlerini tamamlamış gönüllülerdir.
AFAD gönüllü kimlik kartı var mı?
AFAD İl Müdürlüğü kimlik kartınızı, Uzman AFAD Gönüllüsü Kimlik Kartı ile değiştirecektir. Uzman AFAD Gönüllüsü kimlik kartı size; tatbikatlara katılım ile afet ve acil durumlarda profesyonel ekiplerle koordineli bir şekilde olaylara müdahale yetkisi kazandırır.
AFAD olmak için ne gerekiyor?
Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak. 2.1.3. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak. 2.1.4. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

AFAD gonullu kimlik kartı ne ise yarar?​

Uzman AFAD Gönüllüsü kimlik kartı size; tatbikatlara katılım ile afet ve acil durumlarda profesyonel ekiplerle koordineli bir şekilde olaylara müdahale yetkisi kazandırır. Portalda açılan aşağıdaki sınıf ve saha eğitimlerden istediklerinize ücretsiz katılıp, ulusal çapta geçerli serti ka- larınızı alabilirsiniz.

AFAD Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılır?​

E-Devlet sistemi üzerinden AFAD Gönüllüsü olmak isteyen 40 kişilik bir grup, kendilerine gönderilen şifre ile https://gonullu.afad.gov.tr/ sitesine yönlendirilerek ilk eğitim olan “Temel Afet Bilinci Eğitimlerini” uzaktan eğitim sistemiyle bitirerek sertifikalarını almaya hak kazandılar.

Geri