Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sivil polis hangi durumlarda eve gelir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sivil polis hangi durumlarda eve gelir?​

– Evde suç işleniyorsa, kolluk kuvveti o suçu (ağır cezalık olmak şartı ile) önlemek için o eve girebilir. – Izdırar (zorunluluk) hali ve meşru müdafa şartları var ise yine kolluk kuvveti o eve girebilir. Bir kişinin hayatını kurtarmak ya da çok ağır bir tehlikeyi (yangın,patlama)önlemek gibi.

Polislikte Doğu görevi kalktı mı?​

7 BİN 500 POLİS ŞARK GÖREVİNİ TAMAMLAMIŞ OLACAK Ancak emniyet müdürü ve emniyet amiri rütbesindeki personel bu uygulamaya dahil edilmeyecek. Bu düzenlemeyle yaklaşık 7 bin 500 polis, şark görevini tamamlamış olacak.
Polisler kaç kez tayin olur?
Yönetmelik çıkmadan eleştiriler gelmişti Bu düzenlemeyle polisler neredeyse 3 – 5 yılda bir tayin görecek. Mevcut düzenlemede polisler şarktan sonra genellikle nüfusa kayıtlı oldukları veya ona yakın illere gelerek emekli olana kadar görevlerini burada sürdürür, bir nevi yerleşik yaşama geçerdi.
Sivil polis hangi olaylara bakar?
Öncelikle sivil polislerin narkotik, istihbarat, terörle mücadele ve bilgi işlem gibi birimlerde görev yapabildiklerini belirtmek gerekiyor. Bir sivil polis, özel araç kullanabilir ya da görev icabı sakallarını uzatabilir. Halkın yoğun yaşadığı yerlerde boyacı, simitçi gibi işlerle kamufle olabilirler.

Bir polis eve girebilir mi?​

Bir kişinin hayatını kurtarmak ya da çok ağır bir tehlikeyi (yangın,patlama)önlemek gibi. – Evdekilerden bir tanesi yardım isterse kolluk gücü o eve girebilir. Kabahatlar Kanunu’ndaki hiç bir hüküm için kolluk konuta giremez. Bir konuta girilmesi özel hayatın korunması anayasa korunması altındadır.

Alkollü mekanlara silahla girmek yasak mı?​

6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanunun ek 1. maddesinde yapılacak değişiklik ile her türlü alkollü içki servisi yapılan bar, pavyon, gece kulübü, düğün salonu, diskotek ve taverna gibi alkollü içeceklerin kullanıldığı toplu eğlence yerlerinde ateşli silahların kullanılması …
 
Geri
Üst