AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sivi yanginlarinda hangisi kullanilmaz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sıvı yangınlarında hangisi kullanılmaz?​

Sıvı haldeki yanıcı maddelerin yanmasıyla oluşan yangınlardır. Örneğin benzin, alkol tiner gibi maddelerin yanması sonucu oluşan yangınlar B sınıfı olarak tanımlanır. Bu yangınları söndürmek için su kullanılmamalıdır. Kuru kimyevi tozlu veya köpüklü söndürücüler kullanılabilir.

Tuzlu su yangını söndürür mü?​

ortaçağ’da isyan eden köylüleri cezalandırmak için tarlalarına tuz dökülürmüş çünkü tuz dökülen yerde yıllarca ot bile bitmez. bu yüzden yangını söndürmek için tuzlu su kullanmak aşırı derece risklidir. denizde susuz kalınca nasıl deniz suyu içilmiyorsa orman yangınında da çok mecbur kalmadıkça kullanılmaz.
Kuru Kimyevi toz hangi yangınlarda kullanılmaz?
C sınıfı yangınlar gaz yangınları olup kuru kimyevi toz kullanılmaz. D sınıfı yangınlar metal yangınlarıdır. Metalin türüne göre yine toz kimyasal söndürücüler kullanılabilir. E sınıfı yangınlar elektrik yangınları, F sınıfı yangınlar ise yanmış yağdan meydana gelen yangınları oluşturur.

Kuru Kimyevi toz portatif yangın söndürücü ile hangi tip yangınlara müdahalede bulunulabilir katı yangınları sıvı yangınları gaz yangınları hepsi?​

Elektriksel kaynaklı yangınlar, kızarmış yanan yağ yangınları ve parlayıcı sıvı yangınlarını söndürmek için kuru kimyevi toz kullanılmaktadır. İçerisindeki kimyasal özelliklerle nemi çeken kuru kimyevi toz, çeşitli yangın söndürme sistemleri arasında en önemli olanlarındandır.

Tuzlu su ormana zarar verir mi?​

Tuz yüzünden toprak aşınması, kuru, az yağmur alan, sulama yapılan ve doğal drenaj olmayan yerlerde meydana geliyor. BM Ulusal Kaynaklar Forumu’nda yayımlanan raporda, bu tür bölgelere ağaç dikilmesi, toprağın derin sürülmesi ve tuza dayanıklı ürünler yetiştirilmesi tavsiye ediliyor.
Deniz suyu ile orman yangını söndürür mü?
Yangın sönüyor ancak deniz suyu yüksek oranlı tuz içeriyor. Bir daha söndürme yapılan bölgede ağaç yetiştirilemiyor. Bu açıdan özel kimyevi madde taşıyan hava araçları sayesinde bölge yeniden ağaçlandırılabiliyor. Su alımı için riskli bölgelerde tatlı su göletlerinin oluşturulması gerekiyor.
Yakıt katı olduğu için sudan kaçamayacaktır ve bu sayede su, yakıtın yüzeyini kaplayarak ateşi soğutacak ve söndürecektir. Eğer bir şekilde yangına su sıkmak yerine, yangını su altına taşımayı başarırsanız da benzer bir durum oluşur: Oksijen ile yakıt temasını kestiğiniz için yangın söner.
 
Geri
Üst