AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sıvı Yağlı Çok Kolay Şeker Pare Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Sıvı Yağlı Çok Kolay Şeker Pare Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için:
3,5 su bardağı su
3,5 su bardağı toz şeker
3 damla limon suyu
Hamuru için:
3 adet yumurta(1 nin sarısı üzerine sürülecek )
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un

Sıvı Yağlı Çok Kolay Şeker Pare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir tencereye şeker, su, limon suyu karıştırılır şeker erisin kaynamaya bırakılır.
Kaynamaya başlayınca 3dk daha kaynatılır soğumaya bırakılır.
Şerbeti mat halinde olmamalıdır az kaynaması kafidir.
Uygun bir kaba yumurta kırılır çırpılır, pudra şekeri, ek edilir çırpılır.
İrmik, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilin ek edip tekrar çırpılır.
Ardından unu denetimli ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
Hamur sert olmamalıdır tatlı şerbetini çekmez sert olursa.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp fotoğraftaki üzere şekillendirilir.
Fırın tepsisini yağlamadan tepsiye aralıklarla dizilir, zira yağlı bir hamur olduğu için yapışmaz gerek yoktur.
Üzerine yumurta sarısı sürülür.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkınca şerbet soğuk hamur sıcak dökülür.
Servis yapılır afiyet olsun. Benim tepsiden 28 adet tatlı çıktı. Çok lezzetli gevrek, nefis bir lezzet denemelisiniz.
Sıvı Yağlı Çok Kolay Şeker Pare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst