AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sivi krema nasil cirpilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sıvı krema nasıl çırpılır?​

Evde krema nasıl yapılır? Püf noktaları
- Kremayı hazırlarken, sütü yavaş yavaş ekleyip tel çırpıcı ile karıştırırsanız topaklanma sorunu yaşamazsınız.
- Ardından en az 10 dakika mikser ile çırpmalısınız.

Çırpılmış krema nasıl yapılır?​

Bir elektrikli el mikseri kullanarak, krem kalınlaşmaya başlayana kadar kremayı 1-2 dakika boyunca yüksek hızda çırpın. Bal ekleyin ve bal eşit şekilde karışana ve yumuşak tepeler oluşmaya başlayana kadar yüksek hızda çırpmaya devam edin. Krem şanti tadın ve istediğiniz kadar bal ekleyin.
Kremayı koyulaştırmak için ne yapmalı?​
Eğer muhallebiniz sıvı olduysa Eğer hala koyulaşmadıysa, bir kabın içine yarım bardak ılık su ya da oda sıcaklığında süt koyun. Muhallebiyi yaparken 1 litre su kullandıysanız, su ya da sütün içine 2,5 yemek kaşığı nişasta eklemek yeterli olacaktır. Doğru oranın 1’e 2,5 olması gerekiyor.

Nişastasız pasta kreması nasıl yapılır?​

Nişastasız pasta kreması nasıl yapılır?
Unu bir tencereye alın. Üzerine sütü ekleyip karıştırın. Ocağı yakın ve tencerenin içine şekeri, margarini ve vanilyayı ekleyip kaynayana kadar karıştırın. Ocağın altı başta harlı daha sonra kıvam koyulaşınca kısık olmalı, yoksa dibi tutar.

Ekşi krema nasıl elde edilir?​

Ekşi krema nasıl elde edilir?
Ekşi Krema Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kavanozun içine ılık günlük sütü aktarın. İçerisine limon suyunu ilave ederek ağzını kapatın. Birkaç dakika çırptıktan sonra yaklaşık 12-15 dakika kadar bekletin.
- Sütün kesildiğini gözlemleyeceksiniz. Hafif hafif ayrışmalar gördüğünüzde buttermilk’iniz hazır demektir.

Krema ile pasta kreması nasıl yapılır?​

Tencereye süt, şeker, nişasta ve un alınır eriyene kadar çırpılır. 1 paket sıvı krema boşaltılır ve çırpmaya devam edilir. Daha sonra ocağa konulur orta ateşte devamlı çırparak koyulaşana kadar pişirilir. Koyulaşıp göz göz olmaya başlayınca 1-2 dakika daha pişirilir ve ocaktan alınır.

Cıvık olan krema nasıl koyulaşır?​

1 litre sütten yaptığınız ve kıvamı cıvık kalan muhallebinize 2,5 yemek kaşığı kadar nişasta ilave etmeniz yeterli.
Gerçek pasta kreması nasıl yapılır?​
Gerçek Pastacı Kreması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir tencereye un, yumurtalar, toz şeker ve 1 bardak süt eklenir. Çırpılır.
- Sonra üzerine yavaş yavaş 4 su bardağı süt eklenir.
- Yüksek ateşteki bir ocakta karıştırılarak pişirilir.
- Sonra tencereye vanilya, margarin eklenir.
- Soğuduğu zaman üzerine toz kremşanti eklenir.

Ekşi krema nasıl yapılır evde?​

Ekşi krema nasıl yapılır evde?
 
Sıvı krema çırpma işlemi oldukça önemlidir çünkü doğru yöntemler kullanılmadığında istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir. Sıvı kremayı çırpmak için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz:

1. Kremayı hazırlarken, sütü yavaş yavaş ekleyin ve tel çırpıcı ile karıştırın. Bu sayede topaklanma sorunu yaşamazsınız.
2. Karışıma istikrar kazandırmak için en az 10 dakika mikser ile çırpın. Kremayı çırptıkça kıvamı kalınlaşacak ve hacmi artacaktır.

Çırpılmış kremayı yapmak istiyorsanız; elektrikli el mikseri kullanarak, kremayı kalınlaşmaya başlayana kadar yüksek hızda çırpabilirsiniz. Bal ekleyip karıştırdıktan sonra isteğinize bağlı olarak ekstra bal ve krem şanti ekleyerek çırpmaya devam edebilirsiniz.

Kremayı koyulaştırmak için ise eğer muhallebi sıvı olduysa veya istediğiniz kıvama gelmediyse, yarım bardak ılık su veya oda sıcaklığında süt ile muhallebiyi koyulaştırabilirsiniz. 1 litre su kullandığınızda suya veya sütün içine 2,5 yemek kaşığı nişasta ekleyerek istediğiniz kıvama getirebilirsiniz. Doğru oranın 1'e 2,5 olmasına dikkat etmek önemlidir.

Nişastasız pasta kreması yapımı için un, süt, şeker, margarin ve vanilyayı bir tencerede karıştırarak pişirebilirsiniz. Ocağın altını harlı başlayıp kısık ateşe getirerek kıvam alana kadar pişirmeniz gerekmektedir.

Ekşi krema elde etmek için ise süt ve limon suyunu karıştırarak bir süre bekletmeniz yeterli olacaktır. Kesilme işlemi gerçekleştikten sonra ekşi kremanız hazır olacaktır.

Gerçek pasta kreması yapmak isterseniz, un, yumurta, şeker ve sütü karıştırıp pişirerek başlayabilirsiniz. Sonrasında vanilya ve margarini ekleyip karıştırdıktan sonra soğuyunca üzerine toz kremşanti ekleyerek karıştırabilirsiniz.

Cıvık olan kremayı koyulaştırmak için ise 1 litre sütten yapılan muhallebiye 2,5 yemek kaşığı nişasta eklemek yeterli olacaktır. Bu şekilde istediğiniz kıvama getirebilirsiniz.
 
Geri
Üst