Şiveydiz Yemeği (Antep)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Şiveydiz Yemeği (Antep) Tanımı İçin Malzemeler
500 gr yeşil sarımsak
2 su bardağı haşlanmış nohut
250 gram haşlanmış dana eti
2 büyük kase yoğurt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nane
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz

Şiveydiz Yemeği (Antep) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sarımsakları güzelce yıkayıp yeşil yeri başka beyaz sap kısmı başka 2 cm biçiminde doğuyoruz.
Tencereye az zeytinyağ koyup sap kalın beyaz kısmını evvel atıp,üzerine tuz da atıp,kapağını kapatıp kavuruyoruz.
10 dk sonra kalın kısım biraz kavrulunca yeşil kısmı da atıyoruz.
Önceden haşladığımız nohutu da içine atıyoruz.
Etiniz evvelce nohut ile haşlanmışsa o kâfi ise onu koyabilirsiniz,yoksa diğer bir kapta kavurup nohuttan sonra atabilirsiniz.
Başka bir kapta yoğurt,yumurta ve unu çırpıp ocakta kaynatıyoruz.
Yemeğimize de 2 su bardağı sıcak su ekleyip,yoğurt karışımını ekliyoruz.
Zeytinyağı cezvede kaynatıp,kepçeye naneyi koyuyoruz yağ yeterlice ısındığından emin olduktan sonra nane ile buluşturup yemeğe ekliyoruz.Afiyet olsun ♡.
Şiveydiz Yemeği (Antep) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst