Şiveydiz Yemeği,
Şiveydiz nasıl yapılır,
Şiveydiz corbası
Şiveydiz Gaziantep Mutfağı
Şiveydiz icin Malzemeler
500 gr parca et 25 kg taze sarımsak 25 kg taze soğan 4 su bardağı suzulmuş yoğurt 1 su bardağı nohut 1 yk Kuru nane 1 tk Karabiber Yarım su bardağı zeytinyağı Yeterince tuz
Hazırlanışı
imagessiveydiztarifiresimli5ad4205863cd3
Et yeteri kadar su koyularak kaynatılır, kaynayınca kopuğu alınır Geceden ıslattığımız nohut ve biraz tuzda ilave ederek etin uzerine koyup pişirilir Soğan ve sarımsakların kabukları temizlenip, beyaz kısımları yeşiline kadar 3 cm uzunluğunda doğranır Pişen etin uzerine soğan ve sarımsaklar ilave edilir Soğan ve sarımsaklar piştikten sonra pişmiş yoğurt konulur Hepsi beraber 34 dk Kadar kaynatılır Uzerine kızdırılmış yağ, karabiber ve kuru nane gezdirilir Doğranan soğan ve sarımsaklar iyice haşlanır, suyu suzulur ve etin icine oyle atılır
Şiveydiz sıcak olarak pirinc veya bulgur pilavıyla servis yapılır
Kaynak: gaziantepcom
Şiveydiz nasıl yapılır,
Şiveydiz corbası
Şiveydiz Gaziantep Mutfağı
Şiveydiz icin Malzemeler
500 gr parca et 25 kg taze sarımsak 25 kg taze soğan 4 su bardağı suzulmuş yoğurt 1 su bardağı nohut 1 yk Kuru nane 1 tk Karabiber Yarım su bardağı zeytinyağı Yeterince tuz
Hazırlanışı
imagessiveydiztarifiresimli5ad4205863cd3
Et yeteri kadar su koyularak kaynatılır, kaynayınca kopuğu alınır Geceden ıslattığımız nohut ve biraz tuzda ilave ederek etin uzerine koyup pişirilir Soğan ve sarımsakların kabukları temizlenip, beyaz kısımları yeşiline kadar 3 cm uzunluğunda doğranır Pişen etin uzerine soğan ve sarımsaklar ilave edilir Soğan ve sarımsaklar piştikten sonra pişmiş yoğurt konulur Hepsi beraber 34 dk Kadar kaynatılır Uzerine kızdırılmış yağ, karabiber ve kuru nane gezdirilir Doğranan soğan ve sarımsaklar iyice haşlanır, suyu suzulur ve etin icine oyle atılır
Şiveydiz sıcak olarak pirinc veya bulgur pilavıyla servis yapılır
Kaynak: gaziantepcom