Şiveydiz Tarifi Resimli

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Şiveydiz Yemeği,
Şiveydiz nasıl yapılır,
Şiveydiz corbası

Şiveydiz Gaziantep Mutfağı

Şiveydiz icin Malzemeler

500 gr parca et 25 kg taze sarımsak 25 kg taze soğan 4 su bardağı suzulmuş yoğurt 1 su bardağı nohut 1 yk Kuru nane 1 tk Karabiber Yarım su bardağı zeytinyağı Yeterince tuz

Hazırlanışı
imagessiveydiztarifiresimli5ad4205863cd3
Et yeteri kadar su koyularak kaynatılır, kaynayınca kopuğu alınır Geceden ıslattığımız nohut ve biraz tuzda ilave ederek etin uzerine koyup pişirilir Soğan ve sarımsakların kabukları temizlenip, beyaz kısımları yeşiline kadar 3 cm uzunluğunda doğranır Pişen etin uzerine soğan ve sarımsaklar ilave edilir Soğan ve sarımsaklar piştikten sonra pişmiş yoğurt konulur Hepsi beraber 34 dk Kadar kaynatılır Uzerine kızdırılmış yağ, karabiber ve kuru nane gezdirilir Doğranan soğan ve sarımsaklar iyice haşlanır, suyu suzulur ve etin icine oyle atılır

Şiveydiz sıcak olarak pirinc veya bulgur pilavıyla servis yapılır

Kaynak: gaziantepcom
 
Geri
Üst