AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sivas Usulü Şekerpare

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sivas Yordamı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
200 gram tereyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt (115 cc lik çay bardağı)
1 su bardağı irmik
2 su bardağından biraz fazla un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu (Çok kabarsın isterseniz 1 paket kabartma tozunu ekleyelim)
1 paket vanilya
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Sivas Metodu Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un, kabartma tozu ve irmiği karıştırma kabına alalım. Oda sıcaklığında yumuşamış margarini ekleyip yoğuralım.
Yoğurt ve yumurtayıda ekleyelim. Yine yoğuralım. Un az gelirse 1 yemek kaşığı daha ekleyelim. Kulak göğsünden bile yumuşak bir hamur olacak. Ele yapışması geçtiği an un eklemeyi bırakın.
Hamurdan orta uzunluk bir ceviz kadar modüller alıp yuvarlayalım ancak siz istediğiniz formu verebilirsiniz. Aralıklı olarak yağlanmamış tepsiye dizin. Üzerlerine bir adet bütün fındık batıralım.
180 derecelik evvelce ısıtılmış fırında üzeri nar üzere kızarana kadar pişirelim. Şerbeti daha düzgün çekmesi için şekerpareleri daha küçük bir tepsiye dizin.
Şerbet materyallerini ocağa alıp 15 dakika kaynatalım. İkiside ılık olmalı arkadaşlar. En az 4 saat bekletelim tatlının şerbetini çekmesi gerekiyor. Afiyet olsun
Not: Limon suyunu kaynamaya başladıktan sonra damlatalım arkadaşlar.

Sivas Yolu Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst