AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sivas Usulü Patatesli Börek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Sivas Yolu Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;
Su
3 yemek kaşığı yoğurt
Tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 tatlı kaşığı sirke
1 adet yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
Alabildiği kadar un
İç gereçleri için;
3-4 adet patates
Tuz
Kekik
Kırmızı toz biber
2 adet soğan
Sıvı yağ
Katların ortasına sürmek için;
Sıvı yağ

Sivas Yordamı Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk hamurumuzu yapmakla başlayalım un hariç bütün materyalleri derin bir kaba alalım ve karıştıralım.
Tuzu erdikten sonra unu ekleyelim ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamuru kenara alalım ve dinlendirelim.
İç harcına geçelim patatesleri alıp soyduktan sonra soğan doğarmış üzere küçük küp küp doğrayalım (Haşlamıyoruz)
Soğanlarıda doğrayıp, tavaya alalım.
Soğanlar biraz kavrulduktan sonra baharatları ekleyelim ve karıştıralım.
Patatesleri tavaya ekleyelim ve tuzunu ekleyip karıştıralım yarım çay bardağı su ekleyelim ki altına yapışması patates.
Patatesler kavrulan kadar kısık ateşte pişirelim sonra altını kapatıp kenara alalım.
Dinlenen hamurumuzu alıp 12 küçük bezelere bölelim ve üzerini ince bir tülbent yada bez ile kapatalım.
Tepsiyi alıp altını yağlayalım.
Katlara süreceğimiz sıvı yağını yanımıza alalım.
Aldığımız bezeleri açalım birinci bezeyi açalım tepsiye serip üzerine sosu sürelim öbür bezeyide açıp, tepsiye serelim ve patatesi güzelce yayalım üzerine.
Diğer katlarıda birebir bu türlü devam ettirelim birinci katı koy sıvı yağını sür 2. Katı koy patatesi ekle.
Tüm bezeler bittikten sonra üzerine biraz daha sıvı yağ güzelce döküp keselim ve üzeri için ayırdığımız yumurta sürelim isteğe nazaran susam ve çörek otu serpebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Sivas Tarzı Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst