AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sivas Üniversitesi Hangi Bölümler Var?

SoruCevap

Yeni Üye

Sivas Üniversitesi bünyesinde birçok farklı bölüm bulunmaktadır. Üniversite, öğrencilere geniş bir akademik yelpaze sunmaktadır. Eğitim fakültesi, fen edebiyat fakültesi, iletişim fakültesi ve işletme fakültesi gibi birçok bölüm seçeneği mevcuttur. Ayrıca, sağlık alanında tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültesi gibi önemli bölümler de bulunmaktadır. Sivas Üniversitesi, öğrencilere nitelikli eğitim imkanları sunarak onların kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmaktadır. Üniversitenin uluslararası ilişkileri de öğrencilere farklı kültürleri tanıma ve deneyimleme fırsatı sunmaktadır.
İçindekiler

Sivas Üniversitesi Hangi Bölümler Var?​

Sivas Üniversitesi, çeşitli fakülteler ve yüksekokullar bünyesinde birçok bölüm ve program sunmaktadır. Üniversitenin bölümleri arasında mühendislik, tıp, fen-edebiyat, işletme, eğitim, iletişim, tarım, veterinerlik, sağlık bilimleri, güzel sanatlar, spor bilimleri ve hukuk gibi alanlar bulunmaktadır.
Bu bölümler arasında Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği gibi mühendislik alanları, Tıp, Hemşirelik, Diş Hekimliği, Eczacılık gibi sağlık bilimleri alanları, Felsefe, Psikoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih gibi sosyal bilimler alanları ve İşletme, Ekonomi, Uluslararası İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık gibi işletme ve iletişim alanları yer almaktadır.
Sivas Üniversitesi’nin bölümleri ve programları hakkında daha detaylı bilgiye üniversitenin resmi web sitesi veya ilgili fakültelerin ve yüksekokulların web sitelerinden ulaşabilirsiniz.

Sivas Üniversitesi Hangi Bölümler Var?​

Sivas Üniversitesi bünyesinde Mühendislik, İktisat, Tıp, Edebiyat ve Fen Fakülteleri bulunmaktadır.
Sivas Üniversitesi’nde Mühendislik Bölümü’nde Bilgisayar, Elektrik-Elektronik ve İnşaat alanlarında eğitim verilmektedir.
İktisat Bölümü’nde Uluslararası İlişkiler, İşletme ve Ekonomi alanlarında eğitim verilmektedir.
Tıp Fakültesi’nde Tıp eğitimi verilmekte olup, öğrenciler hastanede uygulamalı eğitim alırlar.
Edebiyat ve Fen Fakülteleri’nde ise çeşitli bölümlerde eğitim verilmektedir.

Diş Hekimliği Bölümü’nde diş sağlığı alanında eğitim verilmektedir.
Hemşirelik Bölümü’nde sağlık hizmetlerinde hemşirelik alanında eğitim verilmektedir.
İlahiyat Bölümü’nde dini bilimler alanında eğitim verilmektedir.
İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde yapı ve inşaat sektöründe eğitim verilmektedir.
İşletme Bölümü’nde iş dünyasında yönetim ve organizasyon alanında eğitim verilmektedir.

Geri