Sivas Katmeri

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sivas Katmeri Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 tane yas maya yahut 1 paket kuru maya
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 yahut 4 ,5 su bardağı kadar un
İçi için;
Beyaz peynir
Ortası için;
150 gram eritilmiş tereyağı
Üstüne sürmek için;
1 tane yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt

Sivas Katmeri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak yoğurma kabınızın içine ılık sütü, suyu mayayı ve şekeri ekleyip güzelce karıştırınız.
Sonra materyalleri ekleyip yumuşak bir hamur yoğurunuz.
Üstünü kapatıp mayalanmaya bırakınız.
Daha sonra hamuru 4 beze ye bölüp üstünü streç le kapatıp biraz dinlendiriniz.
Sonra bezenin bir adedini oklava kullanmadan elinle 30 cm kadar acınız ortasına tereyağı sürünüz peynir serpip dört kenarını ortaya hakikat kapatıp kare bir biçimde katlayınız.
Ve ikinci bezeyi de tıpkı halde acınız tereyağı sürünüz peynir serpiniz ve birinci yaptığımız katlanan hamuru ortasına koyarak katlayıp tıpkı süreci 3 çü katta da uygulayıp tereyağı sürünüz peynir serpiniz ve başka katladınız hamuru tekrar ortasına koyup katlayınız.
En son 4 cu bezeyi açınız yalnızca tereyağı sürünüz lakin peynir serpmeyiniz ve katlamış olduğunuz hamuru ortasına koyup tekrar katlayınız.
Sonra buzdolabına köyünüz içine sürülen tereyağını donuncaya kadar bekleyiniz.
Buzdolabından çıkardığınız hamurları dikdörtgen biçimde elinizle bastırarak açınız 20 dakika streç le kapatıp tepsi mayası yapınız.
Sonra benim kestiğim üzere kesip üzerine yumurta sarısını ve yoğurdu karıştırıp sürünüz isteğe nazaran üstüne susam serpebilirsiniz.
Evvelce ısıtılmış 210 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun.Not:hamurun içindeki tereyağı donuncaya kadar bekle tereyağı donmazsa katlar oluşmaz kek üzere olur. İsterseniz 2 şer beze olarak yapıp 2 katmerde yapabilirsiniz. Birde fırının pişirme müddeti fırından fırına değişir.
Sivas Katmeri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst