- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 209.857
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
sitokrom P450 ne işe yarar?
Memelilerde bu proteinler steroidleri, yağ asitlerini ve ksenobiyotikleri okside eder ve çeşitli bileşiklerin klirensinde olduğu kadar hormon sentezinde ve çözümünde önemli yer tutarlar. Bitkilerde ise bu proteinler savunma bileşikleri, yağ asitleri ve hormonların biyosentezi için önemlidir.N oksidasyon nedir?
İlaçların biyotransformasyonunda rol oynayan enzimatik olay türlerinden yükseltgenme olayında, sitokrom P450 enzimlerinin yönettiği olaylarının bir tipi.
Ilaçlar karaciğerde metabolize edilir mi?
İlaçlar bilindiği gibi büyük ölçüde karaciğerde, böbreklerde, gastrointestinal sistemde, ciltte ve akciğerde çeşitli enzimlerle metabolize olurlar.
Sitokrom oksidaz enzimi ne işe yarar?
Sitokrom oksidaz mitokondrilerde bulunan büyük bir transmembran proteindir. Dört Sitokrom c molekülünün her birinden birer elektron alarak bunları bir oksijen molekülüne transfer eder ve moleküler oksijeni iki su molekülüne çevirir. Elektron taşıma zincirinin terminal elektron alıcısıdır.Sitokrom P450 enzim ailesi nedir?
Sitokrom P450 (CYP450) monooksijenaz enzim sistemleri, matür eritrosit ve iskelet kası hücreleri dışında tüm memeli hücre tiplerinde ve prokaryotlarda bulunan hem-protein ailesidir (2). Bu enzim ailesi genellikle düz endoplazmik retikulumun membranına yerleşik (mitokondride de bulunabilir) olarak bulunmaktadırlar.
N Hidroksilasyon nedir?
İlaçların biyotransformasyonunda enzimatik olaylardan sitokrom P-450 enzimlerinin yaptığı yükseltgenme olaylarından biri.
İlaçların biyotransformasyonunda rol oynayan enzimatik olay türlerinden bağlanma reaksiyonlarının, N-asetil transferaz enzimleri tarafından katalize edileni. N-acetylation.
İlaçlar nerede metabolize olur?
İlacın karaciğer veya diğer dokular tarafından kimyasal olarak başka maddelere (metabolit) dönüştürülmesidir. Vücuda giren çeşitli kimyasal maddeleri etkisizleştirmek (detoksifiye etmek) için KARACİĞER oksidaz enzim sistemi (mikrozomal enzimler veya sitokrom p450 enzimleri olarak da bilinir) bu olaydan sorumludur.