AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Site yonetim planinda neler olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Site yönetim planında neler olur?​

İhtiyaca karşılık oluşturulan yönetim planı ile; binanın yapısı, kat maliklerinin sorumlulukları, ortak giderlere nelerin dahil olduğu ve bu giderlerin nasıl ödeneceği gibi hususlar ile yönetimsel konular hakkında bilgilendirmeler yer alınarak plan hazırlanır.

Site yönetim planı tapudan nasıl alınır?​

Site yönetim planı tapudan nasıl alınır?
Apartman Yönetim planı, kat mülkiyeti kuruluşunun belgelerinden biri olup; tapuda bulunuyor. Tapu Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat edilerek belli bir masraf karşılığınde yönetim planı verilebiliyor.

Site yönetim planı nasıl oluşturulur?​

Bir binanın yönetim şeklini hukuk ortamında belirleyen sözleşme olan yönetim planı, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ne bağlı tapu müdürlüklerinden temin edilerek oluşturulur. Bina yönetimi, tapu müdürlüklerinden temin edebileceği yönetim planı taslağına kendi belirledikleri sözleşme maddelerini ekleyebilirler.

Site yönetim planı ne zaman yapılır?​

Site yönetim planı ne zaman yapılır?
14. maddeye göre, kat irtifakının kurulması sırasında da diğer belgeler yanında yönetim planının da tapu idaresine verilmesi gerekiyor. Buna göre yönetim planı, kat mülkiyetine geçilmede ya da kat irtifakı kurulurken düzenleniyor.
Site yönetim planı ne demek?​
Kat Mülkiyeti Kanunu’nun (KMK) 28. maddesine göre yönetim planı apartman ve sitenin yönetim tarzını belirleyen, yönetici ve denetçilerin alacakları ücretleri tespit eden, yönetimle ilgili bütün konuları barındıran ve tüm kat maliklerini ilgilendiren bir sözleşmedir.

Yönetim planı tapuya ne zaman verilir?​

Yönetim planı tapuya ne zaman verilir?
Yönetim planının ve onda sonradan yapılan değişikliklerin tarihi, kat mülkiyeti kütüğünün (Beyanlar) hanesinde gösterilir ve bu değişiklikler yönetim planına bağlanarak kat mülkiyetinin kuruluş belgeleri arasında saklanır.

Tapu kat malikleri listesi nereden alınır?​

Kat mülkiyeti tapu sorgulama detayları şu şekilde; Tapu kat mülkiyeti sorgulama işlemi e devlet üzerinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bölümüne ait Tapu Bilgileri Sorgulama kısmından online olarak kolaylıkla yapılabilmektedir.

Site yönetim planı kaç oyla kabul edilir?​

Site yönetim planı kaç oyla kabul edilir?
Yönetim planını sonradan değiştirmek oldukça zordur, nitelikli çoğunluk gerektirir. Yönetim planı değiştirilmesi için bütün kat maliklerinin beşte dördünün oyu şarttır.

Site yönetim planını kim yapar?​

Peki Bina yönetim planını kim hazırlar, diyorsanız hemen yanıtlayalım. Söz konusu plan bina yöneticisi tarafından kat malikleri kurulunun aldığı kararlar doğrultusunda hazırlanıyor.

Site yönetim planı Şart mı?​

Site yönetim planı Şart mı?
Yönetim planı, bütün kat maliklerini bağlayan bir sözleşmedir. Kat mülkiyeti kanununda kat malikleri arasındaki ilişkiler düzenlenmiş olmasına rağmen kat mülkiyetine konu olan gayrimenkullerin hepsinin kendine özel durumları olabileceğinden ayrıca yönetim planı hazırlanması kanun tarafından zorunlu tutulmuştur.
Yönetim planı tarihi nedir?​

Örnek site yönetim planı nedir?​

Örnek site yönetim planı nedir?
Site yönetim planı; Anagayrimenkulün, yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve deneticilerin alacakları ücretleri, yönetime ve paylaşıma ait diğer hususları düzenleyen ve bütün kat maliklerini bağlayan özel sözleşme hükmünde tapuda tescil edilmiş bir belge olarak ifade ediliyor.

Site yönetim planı, bir binanın yönetim şeklini hukuki olarak belirleyen sözleşme olarak tanımlanmaktadır. Bu plan, binanın yapısı, kat maliklerinin sorumlulukları, ortak giderlerin neleri kapsadığı ve bu giderlerin nasıl ödeneceği gibi konuları içermektedir. Site yönetim planı, tapu müdürlüklerinden temin edilerek oluşturulur ve yönetimle ilgili konuları düzenler.

Yönetim planı, Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 28. maddesine göre apartman ve sitenin yönetim tarzını belirler, yönetici ve denetçilerin alacakları ücretleri tespit eder, yönetimle ilgili bütün konuları içerir ve tüm kat maliklerini ilgilendirir. Kat mülkiyetine geçildiğinde ya da kat irtifakı kurulurken site yönetim planı hazırlanmaktadır.

Yönetim planının değiştirilmesi için bütün kat maliklerinin beşte dördünün onayı gerekmektedir. Bu nedenle, yönetim planı değişiklikleri için nitelikli çoğunluk şartı vardır. Yönetim planı bina yöneticisi tarafından kat malikleri kurulunun aldığı kararlar doğrultusunda hazırlanmaktadır ve tüm kat maliklerini bağlayan bir sözleşmedir.

Ayrıca, site yönetim planı tapuya verilir ve değişiklikler de tapuda kaydedilir. Kat mülkiyeti tapu sorgulama işlemi ise e-devlet üzerinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bölümüne ait Tapu Bilgileri Sorgulama kısmından kolaylıkla yapılabilmektedir. Bu belgeler tapuda tescillenerek site yönetim planının geçerliliği sağlanmış olur.

Geri