AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Site yonetim plani yoksa ne olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Site yönetim planı yoksa ne olur?​

Bir inşaat yapıldığında kat irtifakı kurulabilmesi için tapuya yönetim planı sunulması gerekiyor. Doğrudan doğruya kat mülkiyetine geçilmesi halinde de tapuya yönetim planı sunulması şart. Sitelerinde yönetim planı yoksa o halde kat irtifakı da yok.

Site yönetim planı almak zorunlu mu?​

Yönetim planı, bütün kat maliklerini bağlayan bir sözleşmedir. Kat mülkiyeti kanununda kat malikleri arasındaki ilişkiler düzenlenmiş olmasına rağmen kat mülkiyetine konu olan gayrimenkullerin hepsinin kendine özel durumları olabileceğinden ayrıca yönetim planı hazırlanması kanun tarafından zorunlu tutulmuştur.
Web tapu site yönetim planı nasıl alınır?
Ancak internet üzerinden yönetim planının içeriğine erişmeniz mümkün değildir. Tapu dairesine giderek başvuru yolu ile yönetim planı kopyasını (sayfa başına belirlenmiş olan güncel harç masrafı) ödeyerek alabilirsiniz.

Site planı nereden alınır?​

Mimari projeler kanunen yetkilendirilmiş proje firmalarından alınabilmektedir. Mimari proje ile birlikte istenen vaziyet planı nereden alınır sorusuna verilecek cevap da tapu kadastro müdürlükleridir…

Yönetim planı olmazsa ne olur?​

Apartman Yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenliyor. Yönetim planında hüküm bulunmayan hallerde, anagayrimenkulün yönetiminden doğacak anlaşmazlıklar bu kanuna ve genel hükümlere göre karara bağlanır.
Site yönetim Planı ne demek?
Kat Mülkiyeti Kanunu’nun (KMK) 28. maddesine göre yönetim planı apartman ve sitenin yönetim tarzını belirleyen, yönetici ve denetçilerin alacakları ücretleri tespit eden, yönetimle ilgili bütün konuları barındıran ve tüm kat maliklerini ilgilendiren bir sözleşmedir.
Kat mülkiyeti tapu sorgulama detayları şu şekilde; Tapu kat mülkiyeti sorgulama işlemi e devlet üzerinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bölümüne ait Tapu Bilgileri Sorgulama kısmından online olarak kolaylıkla yapılabilmektedir.

Geri