AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Site ve Apartman Yoneticiligi Sertifikasi ne ise yarar?

Editör

Yeni Üye

Site ve Apartman Yöneticiliği Sertifikası ne işe yarar?​

MEB Onaylı Site ve Apartman Yöneticiliği Kursu Sertifikası, site ve apartman yönetimi alanına ilişkin bilgi sahibi olmak isteyen kişiler için yarar sağlamaktadır. Bu sertifikayı alan katılımcılar, site ve apartman yöneticiliği görevini yapabilmek için kendilerine istihdam fırsatları yaratabilmektedir.

Yönetici Sertifikası ne işe yarar?​

MEB Onaylı Üst Düzey Yönetici Asistanlığı Eğitimi Sertifikası, Milli Eğitim Bakanlığının onayını taşıdığı için öz geçmişinizde daha donanımlı bir profil çizmenizi sağlar. Dolayısıyla iş görüşmelerinde işverenler nezdinde daha birikimli bir intiba bırakmanıza yardımcı olur.

Profesyonel site yönetimi belgesi nasıl alınır?​

Profesyonel site yönetimi belgesi nasıl alınır?
72 saatlik eğitimi tamamlayan bireyler kurs sonunda Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri çerçevesinde yapılacak sınava katılmaktadır. Sınav sonucunda başarılı olanlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Site ve Apartman Yöneticisi kurs bitirme belgesi verilir.

Bina görevlisi sertifikası nasıl alınır?​

Bina görevlisi sertifikası nasıl alınır?
Eğitim sonunda 10 sorudan oluşan 10 dakika süre sınırı bulunan online sınav uygulanmaktadır. Konuları tamamladıktan sonra sınav otomatik olarak karşınıza çıkmaktadır. Sertifika sınavını 100 üzerinden en az 60 alarak başarıyla tamamlayan kişilere Site ve Apartman Yönetimi belgesi (katılım sertifikası) verilmektedir.

Apartman yöneticisi olma şartları nelerdir?​

Apartman yöneticisi olmak için gerekli şartlar neler?
- Kişinin güvenilir,
- Akli melikelerinin yerinde,
- Sakin ve iletişimi kuvvetli biri,
- Hukuki mevzuata hakim hakkını hakkı olmayanı bilen,
- Kat maliklerinin hak ve menfaatlerini korumaya yönelik,

Eğitim yönetimi sertifikası şart mı?​

Yönetici Atama Yönetmeliği 2021 Şubat’ta yayınlanan resmi gazetede yer alarak değişti. Yeni yönetici atama yönetmeliğine göre eğitim kurumlarında yönetici olmak isteyenlerin eğitim yönetim sertifikasına sahip olması gerekiyor.

Eğitim yönetimi Sertifikası kimler alabilir?​

Eğitim yönetimi Sertifikası kimler alabilir?
Eğitim Yönetimi Sertifikası, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından eğitim yönetimi alanında düzenlenen program sonunda başarılı olanlara verilecek. Yönetici olarak başvuracaklarda sertifika şartı olacak.

Yönetici Sertifikası Nasıl Alınır?​

Yönetici Sertifikası Nasıl Alınır?
Eğitim kurumu yöneticiliğine görevlendirilmek isteyen öğretmenlerden belirlenen şartlara sahip olanlar, Eğitim Yönetimi Sertifika Programına katılmak için başvuru yapabilir. Eğitim Yönetimi Sertifika Programını başarıyla tamamlayanlara Eğitim Yönetimi Sertifikası verilecek.

Kimler apartman yöneticiliği yapamaz?​

Seçimde oy çoğunluğunu sağlayan aday apartman yöneticiliğine hak kazanıyor. Kanuna göre, yönetim planında yöneticilerin kat malikleri tarafından seçileceği maddesi konmuşsa kat maliki olmayan yönetici olamıyor.Fakat böyle bir hüküm yönetim planında yer almıyorsa kiracı da yönetici olabiliyor.

Kat mülkiyeti kanununa göre kimler yönetici olabilir?​

Kanununa göre, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanıyor. Yönetime kat malikleri seçilebiliyor. Kiracıların, yönetime seçilmesi gibi bir durum söz konusu olmuyor. Ancak, ev sahibinin kendisine vekalet vermesi durumunda kiracı da yönetime seçilme hakkına sahip olabiliyor.

Apartman yöneticisi kaç kişi ile seçilir?​

Apartman yöneticisi kaç kişi ile seçilir?
Genelde bina içerisindeki katsayısı ve kat malikleri üzerinden yönetici ya da yönetim kurulu belirlenir. Bu bağlamda eğer 1 kişi seçilmiş ise o kişi apartman yöneticisi olarak görev alır. Ancak daha yüksek sayıdaki kat malikleri olan binalar için 3 ya da daha fazla kişi üzerinden yönetim kurulu oluşturulur.

Okul Yöneticiliği Sertifikası ne işe yarar?​

Okul Yöneticiliği Sertifikası ne işe yarar?
Okullarda yönetici olarak çalışacak bireylerin bilgi ve becerisini artırmak, iletişim becerilerini güçlendirmek, temsil yeteneğini güçlendirmektir. Okul yöneticisinin temsil ettiği kurumu en iyi şekilde yönetmesi ve eğitim kurumları arasında personel ve öğrenci ilişkileri ile farklılıkları ortaya koyabilmelidir.

MEB eğitim yönetimi sertifikası nasıl alınır?​

EĞİTİM YÖNETİMİ SERTİFİKASI NASIL ALINIR? Eğitim Yönetimi Sertifikası, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından eğitim yönetimi alanında düzenlenen program sonunda başarılı olanlara verilecek. Yönetici olarak başvuracaklarda sertifika şartı olacak.

Site ve Apartman Yöneticiliği Sertifikası, özellikle site ve apartman yönetimi alanında çalışmak isteyen kişiler için oldukça faydalıdır. Bu sertifika sayesinde katılımcılar, site ve apartman yöneticiliği pozisyonunda çalışma imkanı bulabilirler. MEB Onaylı bir sertifika olması, bu alanda bilgi sahibi olmanın yanı sıra resmi kurumlarda da geçerliliğini sağlar.

Yönetici Sertifikası da benzer şekilde iş arayan kişilere avantaj sağlar. Özellikle Üst Düzey Yönetici Asistanlığı Eğitimi Sertifikası, işverenler nezdinde daha donanımlı bir profil çizmenizi sağlar. Bu sayede iş görüşmelerinde daha etkili olabilir ve işverenlerin dikkatini çekebilirsiniz.

Profesyonel site yönetimi belgesi için ise belirli bir eğitimi tamamlamak ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınava girmek gerekmektedir. Başarılı olan katılımcılara yine MEB onaylı belge verilmektedir.

Apartman yöneticisi olabilmek için belirli şartları yerine getirmek gerekmektedir. Güvenilir, akli dengesi yerinde, iletişimi kuvvetli, hukuki mevzuata hakim ve kat maliklerinin haklarını korumaya yönelik özelliklere sahip olmak önemlidir.

Eğitim yönetimi sertifikası ise yönetici olmak isteyen kişiler için gerekli bir belge olabilir. Özellikle yeni yönetici atama yönetmeliğine göre eğitim kurumlarında yönetici olmak isteyenlerin bu sertifikaya sahip olması gerekmektedir.

Eğitim yönetimi sertifikası, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen program sonunda başarılı olanlara verilmektedir. Bu sertifikaya sahip yöneticilerin iş başvurularında avantaj elde etmeleri mümkün olabilir.

Geri