- Konu Yazar
Site haritası nedir nasıl yapılır?
Site haritası (sitemap), Google ve diğer arama motorlarına site içeriğinizin ne hakkında olduğuyla ilgili bilgi vermek için tüm önemli sayfaları listeleyen bir dosyadır. Googlebot gibi arama motoru web tarayıcıları, sitenizi daha akıllı bir şekilde taramak için bu dosyayı okur.Site haritası nasıl eklenir?
Mülkü Yönet sayfasına ulaştığınızda sol menüde bulunan Site Haritaları sayfasına girin ve ulaştığınız sayfada karşınıza çıkan Yeni bir site haritası ekleyin menüsü üzerinden internet sitenizde bulunan site haritanızın bağlantısını yapıştırın.XML site haritası nedir?
XML site haritası nedir?En basit ifade ile, bir XML Site Haritası (genellikle Site Haritası olarak adlandırılır, ilk harfleri büyük S ve H olur), web sitenizdeki sayfaların bir listesidir. Sitemap, GoogleBot gibi siteye uğrayan botların, siteyi daha iyi bir biçimde indexlemesi için rehberlik eden bir dosyadır.
Sitemap nasıl olmalı?
Sitemap dosyanız maksimum 50.000 URL içermeli ve 50 MB’dan büyük olmamalıdır. Yüksek URL adresine sahip web sayfaları; E-ticaret siteleri gibi fazla indeks sayısı olası bir durumda. 50.000’den fazla URL içeren siteler sitemap dosyalarını alt dizinlere ayırabilir. Tutarlı, tam URL’ler kullanın.Sitemap XML nasıl yapılır?
WordPress gibi hazır CMS sistemlerden geliştirilmiş bir siteniz varsa “Google XML Site Haritaları” eklentisi ile pratik bir şekilde sitemap oluşturabilirsiniz. Eklentiyi kurmanız yeterli, otomatik olarak kök dizinde dosyayı oluşturacak ve sitenizin haritasını çıkaracaktır.WordPress site haritası nasıl yapılır?
WordPress site haritası nasıl yapılır?Adım 3.1 – XML site haritasını Google’a göndermek
- Hazır olduğunuzda Google Search Console’u açın ve sitenizi seçin.
- Soldaki menüden Tarama ve Site Haritaları’nı seçin.
- Site Haritası Ekleme/Test Etme butonuna tıklayın.
- WordPress site haritası URL’sini yazın ve Gönder butonuna basın.
XML hangi dosya?
XML, bir metin işaretleme dilidir. Programlama dillerine benzer ancak yalnızca belirli işlevlere sahiptir. Hem insanlar hem de işletim sistemleri tarafından okunabilen XML dili ile hazırlanmış dökümanların temel amacı veri saklamak ve veri transferi yapmaktır.XML dosyalarını nasıl açabilirim?
Metin düzenleyicilerinde XML verilerini açmak oldukça kolaydır. XML dosyasının üzerine gelinerek, sağ tıklama yapılır ve “Birlikte Aç” butonu aktif edilir. Buradan bilgisayarda kurulu olan metin editörlerinden herhangi biri seçilir ve tıklama sonunda XML dosyası açılmış olur.XML nasil açılır?
XML nasil açılır?XML dosyası nasıl açılır?
- Adım #1: Açmak istediğiniz XML dosyası üzerinde sağa tıklayın.
- Adım #2: Birlikte Aç seçeneğini genişletin.
- Adım #3: Not Defteri uygulamasını seçin.
- Adım #4: XML dosyası, dosya boyutuna bağlı olarak değişen bir süre sonunda açılacak.