- Konu Yazar
Site genel kurulunda yönetim kurulu Seçilemezse ne olur?
Peki, site yönetimi seçilemezse ne olur? Kat malikleri anagayrimenkulün yönetiminde anlaşamaz veya toplanıp bir yönetici atayamazlarsa, o geyrimenkulün bulunduğu yerin sulh mahkemesince, kat maliklerinden birinin müracaatı üzerine ve mümkünse diğerleri de dinlendikten sonra, gayrimenkule bir yönetici atanır.Yönetim planı kanuna aykırı olabilir mi?
Yönetim planında Kanun’a aykırı hükümler bulunması halinde ilgili kısımlar geçersiz sayılacaktır. Benzer şekilde yönetim planı; ruhsat başvurusunda sunulan projeye de aykırı olmayacaktır.Yeni yönetici Seçilemezse ne olur?
Peki, apartman yönetimi seçilemezse ne olur? Kat malikleri anagayrimenkulün yönetiminde anlaşamaz veya toplanıp bir yönetici atayamazlarsa, o geyrimenkulün bulunduğu yerin sulh mahkemesince, kat maliklerinden birinin müracaatı üzerine ve mümkünse diğerleri de dinlendikten sonra, gayrimenkule bir yönetici atanır.
Apartman yönetimi kimse almazsa ne olur?
Kimsenin apartman yöneticisi olmak istememesi durumunda, hiçkimse apartman yöneticisi olması için zorlanmıyor. Apartmandaki kat maliklerinden biri tarafından sulh hakiminden ücreti karşılığında bir yönetici ataması istenebiliyor. Kanuna göre, kimse yönetici olmak için zorlanamıyor.Yönetim planına aykırı karar alınabilir mi?
Yönetim planı değişikliğinin hukuka aykırı olduğu kanaatinde olan kat malikleri yönetimin planı değişikliği öğrendikten sonra bir ay içinde ancak her halükarda altı ay içinde taşınmazın bulunduğu yer sulh hukuk mahkemesine yönetim planı değişikliğinin iptali istemli dava açabilirler.Yönetim planı kat mülkiyeti Kanuna aykırı olabilir mi?
KANUNA AYKIRI YÖNETİM PLANI MADDELERİ GEÇERSİZDİR. Yönetim planında yönetim ile ilgili konular dışında düzenlemeler yapılamaz. Yani: Herhangi bir kat malikine ayni (mülkiyet) hak bahşedemez.
Peki Bina yönetim planını kim hazırlar, diyorsanız hemen yanıtlayalım. Söz konusu plan bina yöneticisi tarafından kat malikleri kurulunun aldığı kararlar doğrultusunda hazırlanıyor.
14. maddeye göre, kat irtifakının kurulması sırasında da diğer belgeler yanında yönetim planının da tapu idaresine verilmesi gerekiyor. Buna göre yönetim planı, kat mülkiyetine geçilmede ya da kat irtifakı kurulurken düzenleniyor.