AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Site denetimi nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Site denetimi nasıl yapılır?​

Denetçi veya denetim kurulu yönetim planında yazan sürelerde denetim raporu hazırlamalı, görüşlerini bildirmeli ve sonucu taahhütlü mektupla kat maliklerine göndermelidir. Eğer yönetim planında herhangi bir zaman belirtilmemişse her yılın ocak ayında bu işlemleri gerçekleştirmelidir.
Site muhasebesi nasıl tutulur?
Peki apartman muhasebesi nasıl tutulur? Apartman yönetimi işletme defteri kullanıyor ve bunu notere tasdik ettiriliyor.Defterin sol tarafına giderler ve sağ tarafına gelirler yani aidatlar yazılıyor. Giderler genellikle fatura karşılığı yapılan (Ortak elektrik,su asansör gibi) harcamalara dayanıyor.

Site yönetiminde kimler aidat ödemez?​

Yasalarımız bir çok ödeme yükümlülüğünde istisnalar getirmiş olsa da aidat konusunda böyle bir ayrımcılık yoktur. Dolayısıyla kat malikleri veya kiracıların hepsi aidat ödemek zorundadır.
Apartman denetçisi ücret alır mı?
Site genel kurulu kararlaştırmışsa denetçi ücret alır. Ancak genel kural olarak denetçilik ücretsizdir.
Kanuna göre, site yönetimi kat malikleri arasından seçilecek bir denetçi tarafından denetlenebiliyor. Yönetimin denetlenmesi: Madde 41 – Kat malikleri kurulu, yöneticinin bu görevdeki tutumunu devamlı olarak denetler ve haklı bir sebebin çıkması halinde onu her zaman değiştirebilir.
Denetçi rapor vermezse ne olur?
Elde bir rapor olmayışı nedeniyle yönetici ibra edilmeyebilir ve toplantıya katılan kat malikleri, denetim için kendi aralarında oluşturdukları bir heyetle belgelerin incelenmesinden sonra ibranın görüşülmesi hususunu erteleyebilir ve diğer hususları görüşür.

Site yönetimi KDV mükellefi mi?​

Ayrıca kanunen site yönetimleri yine kanuni düzenlemelerde yer alan “belirlenmiş alıcılar” grubuna da girmemektedir. Dolayısıyla o açıdan da herhangi bir sorumlulukları bulunmamaktadır. Dolayısıyla site yönetimlerine verilen hizmetlerde (temizlik, güvenlik gibi) KDV tevkifatı uygulanmayacaktır.
Site Yöneticisi Yardımcısı aidat öder mi?
Yönetim planında ya da dışarıdan atanan yönetici ile yapılan anlaşmada herhangi bir ücret belirtilmemiş olsa bile yönetici daire sahiplerinden ücret talep edebilir.

Apartman yönetici ücretini kim öder?​

Apartman yöneticisi aidat öder mi? Kat Malikleri arasından atanmış yöneticinin normal Yönetim giderlerine katılıp katılmayacağı, katılacaksa hangi oranda katılacağı Kat Malikleri Kurulunca kararlaştırılır.
Bina yöneticisi ne kadar ücret alır?
Apartman yöneticileri normal koşullarda her hangi bir maaş almamaktadır. Ancak bina için belirlenmiş olan aylık aidat tutarını apartman yöneticisi vermemektedir. Yani apartman yöneticisinin bir aylık kazancı ödemediği aylık aidat ücretidir. Bunun dışında apartman yöneticisi her hangi bir maaş almamaktadır.

Geri