AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sislik icin hangi doktora gidilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Şişlik için hangi doktora gidilir?​

Şişliğine neden olan etkene bağlı olarak gidilmesi gereken branşlarda da değişiklik görülüyor. Ancak hastalar meydana gelen şişlik şikayetlerinin neden ötürü meydana geldiğini bilmiyorlarsa öncelikle dahiliye bölümüne giderek genel bir muayene olmaları gerekiyor.

Hazımsızlık için hangi doktora gitmeliyim?​

Hazımsızlık için hangi doktora gitmeliyim?
Hazımsızlık, gastroenterit, irritabl bağırsak sendromu, enfeksiyon, fazla ve hızlı yemek yemek, virüs, stres, aşırı kilo ve gıda zehirlenmesi mide ağrılarının belli başlı sebepleri arasındadır. Ciddi bir durumda mide ağrısı şikayetleri için hastanelerin dahiliye polikliniği ya da gastroenteroloji bölümüne gidilmelidir.
Bunun dışında herhangi bir hastalığa bağlı olsun ya da olmasın, vücudunuzun herhangi bir noktasında meydana gelen ödem için hastanelerin Dâhiliye ya da Nefroloji polikliniklerine başvurabilirsiniz.

Geçmeyen karın şişliği neden olur?​

Geçmeyen karın şişliği neden olur?
Çölyak, irritabl bağırsak sendromu, ülser, gastrit, dispepsi, kabızlık, mide ve bağırsak kanserleri, safra kesesi bozuklukları, mide fıtığı gibi hastalıklar bağırsak ve mide de gaz birikimine neden olarak şişkinlik oluşturur. Ödem: Vücutta biriken fazla sıvı da şişkinliğe neden olabilir.

Deri altında şişlik için hangi doktora gidilmeli?​

Lipom sorunu olup rahatsızlık duyan kişiler lipom tedavisi için genel cerrahi uzmanı veya dermatoloji yani cildiye bölümlerine başvurabilirler.

Yüz şişmesi hangi hastalığın belirtisi?​

Yüz şişmesi hangi hastalığın belirtisi?
Sık rastlanan bir durum olan yüz şişmesi bazı hastalıkların belirtisi olarak da ortaya çıkabilir. Bu hastalıklar arasında tiroid, karaciğer, böbrek veya kalp ile ilgili sağlık sorunları gösterilmektedir. Özellikle göz altında sabahları görülen şişliğin ana nedeni vücudun su tutmasıdır.

Geçmeyen karın şişliği ne iyi gelir?​

Geçmeyen karın şişliği ne iyi gelir?
Mide şişkinliğine ne iyi gelir?
- Nane. Sindirim sistemindeki kaslarda spazm ve kasılmaları engelleyen, aynı zamanda gazın atılımını da kolaylaştıran nane mide şişkinliğine en ideal çözümlerden.
- Rezene.
- Zencefil.
- Papatya çayı
- Anason çayı
- Limonlu su.

Lenf bezi şişmesi için hangi bölüme gidilir?​

Lenf bezlerinde görülen herhangi bir sorun için hastanelerin kulak burun boğaz bölümlerine gidilmelidir.

Çene altında şişlik için hangi doktora gidilir?​

Çene altında şişlik için hangi doktora gidilir?
Çenede çıkan kistler için en doğru doktor çene cerrahisidir.

Karnım çok şişti ne yapmam lazım?​

Karnım çok şişti ne yapmam lazım?
Şeker hastaları gibi bazı insanlar için mide sadece yavaş boşalır, bu nedenle yemek yedikten hemen sonra şişkinlik hissedebilir ve bazı insanlar kilo aldıktan sonra şişkinlik hissedebilir.
- 1- Bitki bazlı süte geçin.
- 2- Yemeğinizi yavaş yiyin.
- 3- Sakıza ara verin.
- 5- Diyetinizdeki karbonhidratları yeniden düşünün.

Mide ve bağırsak hastalıkları için hangi bölüme gidilir?​

Bağırsak hastalığı olanların hastanelerin Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji polikliniklerinden randevu almaları gereklidir.
 
Şişlik sorunuyla karşılaşan bir kişi hangi doktora gitmeli sorusunu sorduğunda, etkenin neden olduğu duruma göre farklı branşlara gidilmesi gerekebileceğini belirtmek doğru olacaktır.

Öncelikle, şişlik şikayetlerinin neden kaynaklandığını bilmeden genel bir muayene yapılması gerektiği vurgulanmış. Eğer şişlik nedeni net olarak anlaşılamıyorsa, hastaların dahiliye bölümüne giderek ilk muayeneyi olmaları tavsiye edilmiş.

Diğer yönlendirilen alanlar ise şu şekildedir:
- Geçmeyen karın şişliği durumunda, çeşitli hastalıkların (çölyak, irritabl bağırsak sendromu, gastrit vs.) şişkinliğe sebep olabileceği ve bu durumda hastaların hastanelerin dahiliye polikliniğine ya da gastroenteroloji bölümüne gitmeleri gerektiği belirtilmiş.
- Deri altında görülen şişliklerin varlığında lipom sorunu olabileceği ve bu durumda hasta genel cerrahi uzmanına veya dermatoloji (cildiye) bölümüne başvurabileceği belirtilmiş.
- Lenf bezi şişlikleri konusunda ise hastanelerin kulak burun boğaz bölümüne gidilmesi gerektiği vurgulanmış.
- Çene altında görülen şişlikler için ise çenede çıkan kistler için en uygun doktorun çene cerrahisi uzmanı olduğu belirtilmiş.

Her bir durumda, belirtilen branşlara gidilmesi durumunda daha detaylı bir muayene ve gerekli tetkiklerin yapılacağı anlaşılıyor. Bu sayede, hastalığın nedeni belirlenerek uygun tedavi süreci başlatılabilir.
 
Geri
Üst