AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Şişli Belediyesi Bilim Merkezi’nde Yeni Deney Üniteleri’nin Açılışı Yapıldı

haberci

Yeni Üye
Şişli Belediyesi Bilim Merkezi’nde Yeni Deney Üniteleri’nin Açılışı Yapıldı

Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı Kahraman Eroğlu, Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri, Aksigorta yöneticileri, basın mensupları ve farklı okullardan öğrencilerimizle 31 Ekim’de yeni sezon ve yeni deney ünitelerimizin açılışını gerçekleştirdik

Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı Kahraman Eroğlu, Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Kaynar ve Aksigorta Genel Müdürü Ragıp Yergin'in yaptığı konuşmalarla başlayan açılış törenimiz deprem ve simülasyon odalarının kullanıma açılışı, yangın ve deprem eğitiminin ardından, Bilim Merkezi gezisi ile devam etti Ayrıca, Aksigorta'nın ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak her yıl bir ilimizde düzenlediği yangın, deprem ve sigorta konulu resim yarışmasında 12 yıldır ilk üçe giren toplam 36 resmin yer aldığı serginin de açılışı yapıldı Açılışın en ilgi çeken anları ise yangın ve deprem simülatörü kullanılarak, öğrencilere bu durumlarda neler yapmaları gerektiğinin anlatıldığı uygulamalı bölüm oldu Bilim Merkezi, Aksigorta işbirliği ile bünyemize kazandırılan Yangın ve Deprem Simülasyon Odaları ve yenilenen çehresi ile her yıl olduğu gibi yine 10000’leri ağırlamayı bekliyor

kaynak:bilimmerkezi

Şişli Belediyesi Bilim Merkezi'nde gerçekleşen yeni deney üniteleri açılış töreni oldukça keyifli ve bilgilendirici etkinliklere sahne olmuş gibi görünüyor. Kahraman Eroğlu, Şerif Kaynar ve Ragıp Yergin'in yapmış oldukları konuşmalarla başlayan etkinlik, deprem ve simülasyon odalarının kullanıma açılışı, yangın ve deprem eğitimleri ile devam etmiş. Ayrıca, Aksigorta'nın ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlemiş olduğu yangın, deprem ve sigorta konulu resim yarışmasında dereceye giren resimlerin sergisinin açılışı da gerçekleştirilmiş.

Etkinliğin en ilgi çekici bölümlerinden biri de yangın ve deprem simülatörleri kullanılarak öğrencilere bu durumlarda nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda uygulamalı eğitimin verilmiş olması. Öğrencilere bu tür riskli durumlarda nasıl davranmaları gerektiği konusunda pratik bilgilerin aktarılması oldukça önemli ve faydalı bir etkinlik olmuş.

Şişli Belediyesi Bilim Merkezi'nin Aksigorta işbirliğiyle kazandırılan Yangın ve Deprem Simülasyon Odaları da oldukça dikkat çekici bir yenilik. Yenilenen çehresiyle her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Bilim Merkezi, bu tür interaktif ve öğretici deneyimlerle ziyaretçilerine farklı bir perspektif sunmaya devam ediyor. Yeni sezon ve deney ünitelerinin açılışıyla Bilim Merkezi'nin daha da ilgi çekici ve eğitici hale geldiğini söyleyebiliriz.

Geri