- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 212.950
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Şişen batarya tehlikeli mi?
Batarya şişmelerinin oldukça tehlikeli olduğunu ifade eden Selik, “Şişmiş batarya ile telefonu şarj etmeye devam etmek ya da telefona uygun olmayan şarj cihazı veya Ulusalarası Kalite standartlarını taşımayan cihazlar ile şarj edilmeye devam edilmesi bataryanın patlamasına neden olabilir.Telefon batarya şişmesi tehlikeli mi?
Şişen batarya cihazın kasasına ciddi anlamda zarar verebilmekte ve hatta ekran da çatlamalara neden olabilmektedir. Cihazın arka kapağında hasarlar oluşabilmektedir. Şişmiş batarya nedeniyle ciddi ısınma problemleri ortaya çıkabilmektedir.Batarya şişince ne olur?
Batarya şişince ne olur?Şişmiş Bataryanın Telefona Vereceği Zararlar Şişmiş olan batarya direk olarak telefonun gövdesine baskı yapar. Bu baskı sonucu arka kapak, anakart hatta ekran kırılabilir. Örneğin bataryası şişmiş iPhone cihazlarında en çok gözlemlediğimiz şey ekranın kasadan ayrılması ya da ekranın kırılmasıdır.
Akıllı telefon bataryası neden şişer?
Genel olarak, şişmiş bir batarya, batarya hücreleri aşırı şarj olduğunda ve ısınmadan olmaktadır. Bu reaksiyon bataryanın içindeki gazları ısıtan ve genleşmelerine neden olan ısı üretir. Havalandırmanın herhangi bir yolu olmadan, bataryanın kasası gazlarla genişler ve batarya şişer.Telefon batarya şişmesi neden olur?
Batarya şişmesi nasıl geçer?
Batarya şişmesi nasıl geçer?Şişen batarya eski haline getirilebilir mi? Bu soruların en basit cevabı batarya değişimidir. Batarya değişiminde arızalı piliniz yerinden çıkarılır ve OEM kalite yenisiyle değiştirilir. Zira şişen bataryaları eski hallerine getirmek mümkün değildir.
Şişmiş bir pilin değiştirilmesi sıradan kullanıcılar için tehlikeli olabilir. Ancak CepMarket gibi tecrübeli servislerde şişen batarya değişimi profesyonel ekipmanlarla birkaç dakika içerisinde kolayca tamamlanır. Siz de böyle bir sorunla karşılaşıyorsanız cihazınızı kullanmaya devam etmeyin.