Sis gecirilen balon neden patlamaz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
171.662
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Şiş geçirilen balon neden patlamaz?​

Şiş, balonu yırtıp diğer uçtan çıkana kadar şişi itin. Bu noktada şişi çıkarsanız bile balon patlamayacaktır. Tabii ki, zamanla hava kaçırarak ufalacaktır.

Hangi balon patlamaz?​

SORU: Su dolu balonu ateşe tutarsak ne olur? DENEY ZAMANI: Su dolu balon ateşin üzerinde tutulur. Korkmadan yaklaştırabilir hatta değdirebilirsiniz, balon kesinlikle patlamıyor.
Balonun patlamaması için ne yapılmalı?
Su, mum tarafından verilen ısıyı hızlı bir şekilde soğurur. Isınan su yükselir ve balona değen kısmına soğuk su gelir. Bu sebeple balonun yüzeyi alttan ısınırken üstten soğur. Böylece balon yanma sıcaklığına ulaşamaz ve patlamaz.

Balonun hacmi suda nasıl değişir?​

Özetle atmosferde yükseldikçe basınç azalır, suda derine gittikçe artar bunun sonucu olarak da balon yükseldikçe hacmi artar, suda derine gittikçe hacmi azalır.

Balon şişer nedeni nedir?​

balonlar sabit basınçlı aletlerdir.iç basınç dış basınca eşittir.hacmi arttığı için şişme gösterir.
Bant yapıştırılan balon neden patlamaz?
Yüzün dikkat çekmeyen bir yerine önde ve arkada küçük bir parça bant yapıştırın. Balonu bandın yapışık olduğu yerden delin ve iğneyi yine bandın yapışık olduğu taraftan çıkarın. Balon patlamayacak ama yavaş yavaş hava kaçıracak. Eğer bir kez de işaretli olmayan bir yerinden delersen patlayacak.
4M Patlamayan Sihirli Balon – Magic Goo Balloon 6300 Hiç diş macunu gibi bir tüpün içinden çıkan bilye büyüklüğünde bir jelden kocaman balonlar yapabileceğinizi düşündünüz mü? İşte sihir bu! Delindi mi? Hiç sorun yok, parmaklarınızın arasında sıkıştırın,işte oldu!
Bilmekte fayda var! Balon zarı, içindeki havaya bir basınç uygular. Bu basınç balonun zar kalınlığı azaldıkça düşer. Küresel balonun içindeki gaz basıncıysa balonun hacmiyle ters orantılıdır.
Patlamayan baloncuk olur mu?
Küçük bilim insanlarımız Aslan Zeynep ve Mehmet bu bölümde “Patlamayan Baloncuklar” yapmak isterler. Sadece su ve sabun kullandıklarında istedikleri sonucu alamazlar ve yaptıkları bütün baloncuklar hemen patlar. Bunun üzerine karışımın içine “gliserin” adı verilen bir madde daha eklerler.

Balon şişerken hava basıncı artar mı?​

Balon şiştikçe içteki gaz basıncı düşer. Şişmiş bir balonun içindeki hava basıncı, hem balonun dışındaki hava tarafından uygulanan basıncı hem de balon zarının uyguladığı basıncı dengeler.

Sıvı basıncı artarsa balonun hacmi artar mı?​

balon artan sıvı basıncını dengelemek için hacmini azaltır.
Gaz basıncı azalırsa balon şişer mi?
Lastik balondaki gazın hacmi değişkendir.Balona uygulanan basınç azalırsa balondaki gazın hacmi artar.Bu nedenle gazların madde miktarını belirlemede hacim ölçüsünden yararlanırken ortam şartları hep aynı olmalıdır.

Balon patlayınca neden ses çıkar?​

Alt tarafı balonun içindeki basınçlı havayı boşaltmışsınızdır. Halbuki balonun ağzını çok az açarak basınçlı havanın yavaşça boşalmasını sağlarsanız çok az bir ses çıkar. Kısacası kapalı bir yerde sıkıştırılmış bir gaz aniden küçük bir delikten salınıverirse ortaya bir patlama sesi çıkmaktadır.

Patlamayan sabun baloncuğu nasıl yapılır?​

Evde baloncuk suyu hazırla yöntemleri; Bir su bardağının yarısına kadar gliserinli deterjan koyulur daha sonra bardakta kalan boş yerin yarısı kadar kolonya eklenir. Bardağın üzerine en son 10-15 damla kadar aseton eklenir ve karışım iyice çalkanır. İyice çalkalanan karışım sizlere baloncuk suyunuzu vermiştir.
 
Geri
Üst