Sirun Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yufka
2-3 su bardağı yoğurt
2-3 diş sarımsak
Pulbiber
Tuz
Nane
Sirun Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yufkalarımızı tek tek olacak şekilde tezgaha koyalım. İlk önce birini rulo şeklinde sarıp bir kenara ayıralım.
Diğer yufkalarımıza da aynı işlemi tekrarladıktan sonra yuvarlak şekilde kesip tepsimize yerleştirelim.
Dizdiğimiz sirunları üzeri kızarana kadar 180 derecede fırında kontrollü pişirelim.
Pişen sirunlarımızı sunum tabağımıza alalım.
Yoğurdu bir kaba alalım, sarımsakları rendeleyelim. İçerisine tuz atalım karıştırıp sirunların üzerine dökelim.
Bir tavaya sıvı yağ ekleyelim. Yağ ısınınca içerisine pul biber atalım bir iki kez karıştırıp bir kenara alalım.
Yoğurtladığımız sirunların üzerine serpelim. Nane de ekleyelim. Servis yapalım. Afiyet olsun.
Sirun Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yufka
2-3 su bardağı yoğurt
2-3 diş sarımsak
Pulbiber
Tuz
Nane
Sirun Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yufkalarımızı tek tek olacak şekilde tezgaha koyalım. İlk önce birini rulo şeklinde sarıp bir kenara ayıralım.
Diğer yufkalarımıza da aynı işlemi tekrarladıktan sonra yuvarlak şekilde kesip tepsimize yerleştirelim.
Dizdiğimiz sirunları üzeri kızarana kadar 180 derecede fırında kontrollü pişirelim.
Pişen sirunlarımızı sunum tabağımıza alalım.
Yoğurdu bir kaba alalım, sarımsakları rendeleyelim. İçerisine tuz atalım karıştırıp sirunların üzerine dökelim.
Bir tavaya sıvı yağ ekleyelim. Yağ ısınınca içerisine pul biber atalım bir iki kez karıştırıp bir kenara alalım.
Yoğurtladığımız sirunların üzerine serpelim. Nane de ekleyelim. Servis yapalım. Afiyet olsun.
Sirun Tarifi Fotoğraflı Yapılışı